Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

печка Gorenje K 772 W - ключ

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Жоро Ненчев

Нов участник

Здравейте наскоро се наложи да сменям ключа за функциите на въпросния модел, но при демонтажа на ключа заради това, че беше изгоряла буксата, тя се разпадна и загубих реда на свързване. За това сега ми трябва схема за свързване на превключвателя, но понеже нямаше информация в интернет реших да попитам тук

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 09 Април, 2009 - 23:38:30
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=5&topic=744
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=3&topic=115

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Април, 2009 - 23:46:19
Mitaka72

Нов участник
От: Видин
Здравейте търся перка за вентилатор за фурна но печка gorenie k 772w търсих в Видин но оук все няма перката сее распаднала и не духа

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2010 : Отправено: 19 Февруари, 2010 - 21:32:44
kolyo

Админ

http://www.gorenje.bg/support/servis_network

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Февруари, 2010 - 22:07:06
kolyo

Админ

Готварска печка GORENJE K 7722 ­ W - дисплея свети слабо
Дисплея (LED мисля) намаля яркоста си на светене. От ден на ден все по-слабо.
Това печката, супер съм доволен, бачка трета година вече. Обаче от скоро забелязах, че дисплея свети все по-слабо и по-слабо. Така както е тръгнал след няколко седмици няма да се вижда вече нищо. Подскажете ми има ли начин нещо да се бутне или трябва да се сменя дисплея?
Ей така изглежда печката:
http://www.technopolis.bg/catalog/DE/DEBA46210509A0F1A90A002481B479E9.jpg
Plant
Ми като не свети дисплея - смени го

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Юли, 2010 - 20:30:35
kolyo

Админ

готварска ­ печка GORENJE K772W - котлон
Здравейте уважаеми съфорумци, имам проблем с готварска печка GORENJE K772W,
отскоро при пускането на големият 2 kW котлон щепселът прегрява, а котлонът работи на ужасно висока температура,
замервах с мултицет показва ми, че на 1 котлонът не работи, а на 5 и 6 е на 0,40 (уредът е на позиция да мери целостта на кабела със зумер).
Разглобих каквото можах, видях кабелите няма нищо нагоряло ключа от пръв поглед е наред, може ли проблемът да е в самият котлон, нещо вътре да се е окъсило. Благодаря на отзовалите се!
zorro

Почти сигурно си прав. Само че най-добре си включи уреда на съпротивление и така премери разликите като превключваш.
Пиши после какво си измерил.
Zdravkicha

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Февруари, 2011 - 20:26:28
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

zorro, пишеш, че
при пускането на големият 2 kW котлон щепселът прегрява
Или щепсъла, или контакта ти са за смяна!!! При такава ситуация аз препоръчвам смяна НА КОНТАКТА И НА ЩЕПСЕЛА!
котлонът работи на ужасно висока температура
Този модел на Горене е с т.нар. "реостатни" ключове
Прилагам и снимка на един от трите вида(синия) "реостатни" ключове - взаимно заменяеми са с белия и черния, но не е за всеки смяната им. "Грубо" казано тези ключове "следят" тока на плочата и периодичо прекъсват захранването. Така, че нормално е при включване котлона да работи на максимум, но в зависимост от степента, която си избрал, ще спира през определено време.
Ако тези неща не са ти известни по-добре потърси сервиз.
--------------------
п.п. Ако твоя ключ има кафяво петно, като този на снимката - определено е за смяна

att-4d544330a79b8_003.jpg

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 10 Февруари, 2011 - 21:57:36
rumenlr

Нов участник

Здравейте, при мен на този модел К772W също отказа да работи този ключ на фурната . Ще се опитам сам да си го сменя, но някой може ли да ми каже как най- лесно да я разглобя. Притесняват ме газовите котлони, да не прецакам нещо при разглобяването, ние основно тях ползваме.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Май 2011 : Отправено: 19 Май, 2011 - 08:41:58
Petur

Нов участник

ще ви бъда бларгодарен ако някои ми прати принципна схема на 10 степенен ключ на печка горене

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Февр. 2012 : Отправено: 18 Февруари, 2012 - 15:07:36
IORDANHP

Нов участник

от тук може да си изтеглиш схемата.
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2

Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 19 Февруари, 2012 - 09:20:07
pacofazomera

Постоянен участник

печка Gorenje K 7722 W - ­ фурна
Здравейте. Имам си проблем с фурната на Gorenje - K 7722 W. Накратко:
1. Изгасна осветлението във фурната, но тя си работеше. Викам си голяма работа, изгоряла е крушката.
2. В един момент лампичката във фурната сама си светна, фурната пак си работеше.
3. Е този път вече ни лампа, ни фурна, ни вентилатор, не свети и индикационата лампа отпред на печката, иначе котлоните си работят нормално.
Викам си я да погледна, хванах отверка и давай, е да ама това не са старите готварски печки. С две думи няма стопени кабели и клеми, нагари и тем подобни. Меря с фазомера, при ключ на фурната в позиция 0 - всички клеми на вход при фурната, вентилатора и крушката са под напрежение, завъртя ли на някоя от позициите на ключа и край, няма никой. Оставам с впечатлението, че някъде нещо е окъсяло, но не мога да намеря ключа за бараката. Така че ако можете помагайте...
Dachka
ключ фурна

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 11 Май, 2013 - 21:54:49
kolyo

Админ

Печка GORENJE EC774W - не работи ­ фурната
Здравейте, Имам печка GORENJE EC774W от 2002г. и до сега работи вярно, но от днес вече има проблем. Керамичните котлони работят без проблем, но фурната не включва на никоя от 9-те програми. Датчика за температурата си работи (проверен), но не се включва никой нагревател и не светят лампичката за нагряване и лампата във фурната (светва само лампата за вкючване, която свети и при включване на котлоните).
Някакви идеи за проблема ? Електрическа схема на тази печка ?
rosin

Тръгваш по кабела от ключа за фурната и между корпуса на фурната и изолацията търсиш нещо такова.
https://blog.vikiwat.com/wp-content/uploads/2015/08/termostat-bimetalen.jpg?a62922
32red

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Февруари, 2016 - 21:48:02
kolyo

Админ

gorenje k772 wd - Фурната не работи
Здравейте, Фурната не работи след късо съединение в щепсела. На изводите на нагревателите /горен и долен/ и на изводите на винтелатора има две фази. До и след клемореда има захранване. Котлоните работят. Няма фаза на корпуса.
Предварително благодаря!
emilsvilenov

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Декември, 2016 - 17:48:09
kolyo

Админ

печка gorenje k 772 wd - електрическата схема на 9 тактов ключ за фурната
Здравейте.трябва ми електрическата схема за свързване на 9 тактов ключ за фурната и терморегулатора на комбинирана печка gorenje k 772 wd . Моля, ако някой знае, да ми я изпрати на личната поща във форума, или да ме насочи къде бих могъл да я намеря. Предварително благодаря !
kerezansky

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Октомври, 2017 - 18:25:07
iva

Нов участник

Здравейте трябва ми електрическата схема за свързване на 9 тактов ключ за фурната и терморегулатора на Печка GORENJE EC774W

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Май 2018 : Отправено: 02 Май, 2018 - 12:34:35
kolyo

Админ

GORENJE K772W фурна - Фурната неравномерно пече
От известно време забелязвам фурната неравномерно пече.
Едната половина на ястието се изпича по-бързо .
За равномерност се налага да се върти.
Проверени:
1.Нагревател едностепенен - в изправност
2.Перката се върти нормално;Демонтаж,почистване ,монтаж;
3.Решетка - почистена
4.Обратен монтаж на капака ;капакът-почистен от вътрешната страна.
5.Тест -перката се върти нормално ;наличие на топлинен поток
6.При печене същия резултат ,независимо от позицията на термостата -едната половина по бързо се изпича и се налага периодично наблюдение и въртене
7.Термостатът работи нормално
Благодаря предварително за всеки съвет
arivik

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Май, 2020 - 19:04:34
kolyo

Админ

Готварска печка GORENJE K772W - ­котлон
Здравейте, Как се отстранява следния проблем при готварска печка GORENJE модел K772W:
Големия електрически котлон , който беше най-често използван досега започна да загрява значително по-бавно. Малко странен ми се струва проблема, понеже все пак котлона работи, но пък искам да го ремонтирам.
Дали мога сам да отстраня повредата, или да търся сервиз ? Благодаря предварително
viachy

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Май, 2024 - 23:32:53

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » печка Gorenje K 772 W - ключ [Страници (1)]