Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

фурна Arielli C-53WRC - котлони


Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 искам да й сменя котлоните
borisoff


Нов участник


Ето тук има характеристика на фурната линк.

Намерих един плот за вграждане на Аристон, който обаче беше за изхвърляне, но имаше хубави котлони - 2000W и 1500W. Взех и ключовете за котлоните.

Въпроса ми е кабела на печката ще издържи ли натоварването на 2000W котлон работещ заедно с фурната т.е. 2000W+2000W? Означението на кабела е H05RR-F 3х1.5 квадратни милиметра, меден е. И ще има ли проблем с горната част на фурната от по-мощния котлон?

Въпрос 2: от всеки ключ на котлоните излизат по 2 кабела за захранване. Успоредно ли да ги свържа към захранващия кабел заедно с кабелите на фурната?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 12 Април, 2009 - 19:00:41
rosen__hristovРедовен участник
От: Шумен


Съмнявам се че 1,5кв.мм. ще издържат 4квт.

Всичко записи: 112 : Дата на рег-ция: Февр. 2008 : Отправено: 13 Април, 2009 - 13:32:58
VialexSuper Member
От: Стара Загора


rosen__hristov, по-принцип си прав да се съмняваш, но за тая работа се използват "разни формули" за изчисляване на сечението на необходимия кабел. "Братушките" са ги компилирали в тази малка програмка, която може да си свали всеки.
http://www.atlastpk.ru/site/index.shtml?rid=cable
Според нея 1,5 кв.мм са достатъчни.
borisoff как да го разбираме 2-ят ти въпрос?
Въпрос 2: от всеки ключ на котлоните излизат по 2 кабела за захранване. Успоредно ли да ги свържа към захранващия кабел заедно с кабелите на фурната?
- Естествено, иначе няма да работят.
Не съм много сигурен, но мисля, че на тази печка(Arielli) заводски захранването на големия котлон минава през ключа на фурната и двете не могат да работят едновременно. Но не виждам проблем да я "побългариш", така, че да могат да работят едновременно. Успех.

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 13 Април, 2009 - 19:02:11
IM


Нов участник


Здравей, щом си решил да побългариш нещо внимавай. Относно това дали захрамващия проводник ще понесе товара на котлон+ фурна пресметни тока от формулата I=U/R; I=P/U. След като получиш стойността на тока имай предвид следната занаятчийска формула за сечение- всеки квадратен милиметър проводник може да пренесе ток с големина 8-10А. Тази формула е занаятчийска и не е точна, но практически работи. При теб в случая ще преминават около 20 А ток -> ще ти свърши работа минимум 2.5 mm2 трижилен гумиран шнур. А относно свързването на ключовете обобщено, ако искаш да може да работи фурната с котлона задължително трябва да са в паралел. Не знам какви са котлоните и ключовете, внимавай понеже там може да срещнеш проблем с подреждането на степените.
Все пак ти желая успех и се надявам да съм ти бил полезен

Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 19 Април, 2009 - 14:26:39
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » фурна Arielli C-53WRC - котлони [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0254 ]   [ Gzipped ]