Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Микровълнова Samsung M735 - не ­ грее

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

bay asen

Нов участник

Здравейте , микровълновата ми спря да работи,върти , свети но не грее.Разглобих я и измерих стойностите на кондензатора 0,980 мф няма пробив към маса,диода показва 15мом и няма пробив , при магнитрона няма утечка към корпуса от изводите.Няма видими повреди по кълпачето и магнитите , обаче като замерих изводите , ми дава безкрайно съпротивление , затова мисля че магнитрона е заминал.Доколкото съм чел съпротивлението на изводите трябва да е малко.Ще се радвам ако ми дадете съвет дали е магнитрон или нещо друго и ако е каква би могла да му бъде цената.Номера му е OM75S(31).Благодаря предварително

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 17 Април, 2009 - 13:58:39
Valio

Постоянен участник
От: Варна

На изводите на магнетрона R=1-2om.Към самия корпус безкрайно.
За всеки случай отвори капака на магнетрона/ако някой от по горните параметри не отговаря/и замери направо изводите след като прекъснеш проходния кондензатор.Ако и там не си в норма значи си за нов магн.Струва 50-60лв.

Всичко записи: 330 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 17 Април, 2009 - 19:42:39
bay asen

Нов участник

Намерих друг магнетрон втора ръка от приятел . Параметрите му са в нормите но след като го монтирах отново не грее.
Магнетрона въобще не загрява , но като махна пласмасовото капаче вътре и бутна капачето на антената загряло не се пипа. При оглед на капачето на антената ми струва че има лека вдлъбнатина възможно ли е това да е проблема

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 17 Април, 2009 - 20:38:33
Valio

Постоянен участник
От: Варна

Най вероятно магнетрона който си намерил също не става.........

Всичко записи: 330 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 18 Април, 2009 - 19:22:40
bay asen

Нов участник

Вальо мерси и аз така си помислих затова ще я пратя в коша

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 18 Април, 2009 - 21:42:37

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова Samsung M735 - не ­ грее [Страници (1)]