|
|
|
|
|
|
|
Здравейте колеги!Значи аз не се занимавам точно с бяла техника -тв техник съм . Микровълновата ми е самсунг трипъл дифужън и еди си кво на 4 години.От както сме я взели забелязахме че колкото се загрява примерно манджата в чинията -толкова се нагрява и чинията и не можеш да я пипнеш с ръце.Така е за всичко което топлим-съдовете и те прекалено се нагряват. Говорил съм с приятели и познати по този въпрос , ама казват че техните загряват само органичната материя както трябва а съдовете не .При двама лично съм проверявал -топли ядене чинията студена,топли чаша каже -чашата я вади студена а кафето ври вътре!При мене за две три минути да топля нещо и съда в който е трябва с дебела кърпа да го вадя щото ще ми залепне кожата!Една от колежките и тя се оплаква но от друг модел печка за сащото явление. Моята печка е с пластмасова преграда между камерата и магнетрона а на повечето са слюдени плочките -ако това има значение де.Та въпроса ми към вас е някой има ли представа на какво се дължи това загряване на съдовете и има ли начин да го отстраня. _______________________________________________________________ Пробвал съм с всякакви видове чаши, чинии и т.н но всички се загряват. Дали има значение каква е плочката на преградата? Вътре високоволтовата част по нищо не се различава от всички други |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 14 Май, 2009 - 21:04:52 |
|
|
|
|
|
|
Зависи от материала от който са изработени съдовете. Тези които са радиопрозрачни не се загряват. На тях може и да пише, че са подходящи за използване в микровълнова фурна. ____________________________________________________________________ Не си пробвал с такива каквито трябва. Имаме 5 чаши които си излизат със студени дръжки, на останалите дръжките парят. Преградата в случая не е от значение. |
|
Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Яну. 2006 : Отправено: 15 Май, 2009 - 08:15:12 |
|
|
|
|
|
|
Какви чаши и чинии да си купя препоръчвате за топлене в микровълнова? От какъв материал трябва да са и къде да ги търся по магазините? |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 15 Май, 2009 - 13:26:28 |
|
|
|
|
|
|
Едно че може да се получи от самите съдове, но и от самия магнетрон - в случая може да излачва не равномерно при което се получава същия ефект. |
|
Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 30 Септември, 2009 - 01:21:48 |
|
|
|
|
|
|
ако работиш с порцеланов пробвай със стъклен duralex
|
|
Всичко записи: 22 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 29 Януари, 2010 - 15:15:29 |
|
|
|
|
|
|
Микровълнова Samsung G2719N
Здравейте.Имам следния проблем със Samsung G 2719N : при включване на микровълновата не винаги загрява. В тези случеи когато не загрява размествам копчето на таймера и в повечето случеи се оправя. Има ли вероятност проблема да е в копчето или може да е нещо по сериозно? Не съм отварял още микровълновата Ivo_ | Ми отвори я и виж |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Февруари, 2011 - 20:33:26 |
|
|
|
|
|
|
Сложи си слюда и виж дали магнетрона не е греещ.Защото на някой микровълнови слагат греещи магнетрони,коетo оказва огромно влияние! |
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 14 Април, 2011 - 19:32:37 |
|
|
|
Sashko
Редовен участник От: Враца
|
|
|
|
Защото на някой микровълнови слагат греещо магнетрони,коетo оказва огромно влияние! |
Моля ти се обясни на всеослушание, какво аджеба означава,,греещ магнетрон,,? |
|
Всичко записи: 207 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 14 Април, 2011 - 22:03:51 |
|
|
|
|
|
|
Магнетрон който при работа започва много да се нагрява и така излачва огромна температура около себе си.На такива магнетрони попринцип се слагат по мощни вентилатори за охлаждане,но не всеки път го правят.Когато магнетрона на микровълновата е греещ,целия корпус се загрява както и съдовете вътре независимо от какъв материал са! |
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 19 Април, 2011 - 08:15:26 |
|
|
|