|
|
|
|
|
|
|
Модела на печката е LG MC-785BC . Намерих такъв бушон и го смених , но цък нищо не свети и не тръгва .А бушона изгоря когато отварях вратата на печката.Печката си беше в стенд бай режим ,нормално състояние. Като се порових из частите и стигнах до 1 микро превключвателче , 2 са и индикират отворена или затворена врата(когато се отвори вратата печ.изкл.)та 1 беше бавно подвижно имаше мазнини сигурно вътре.Пръснах му малко контактен спрей и се оправи.мернах го с уреда дава си верига ,но печката пак не тръгва. Някой да има някаква идея ? ____________________________________________________________________ Най после след голямо търсене намерих схема на печката , а също така и доста подробно описание на елементите. Ако на някой му трябват такива схеми(пратиха ми 20-30)да пише на мейла ще му пратя. afala12@mail.bg |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 14 Септември, 2009 - 17:49:46 |
|
|
|
|
|
|
rumen_D , схемата обикновенно я има на капака на печката, а пък и ако се беше разровил из форума щеще да намериш подобна. Пък и този въпрос е обсъждан няколко пъти, а горе има търсачка.Затова и никой не ти отговори.
Пръснах му малко контактен спрей и се оправи. | микреците не се пръскат, а се сменят - и трите |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Септември, 2009 - 20:22:56 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря все пак за отговора(понякога и само морална подкрепа е достатъчна).На капака няма схема ,форума го прегледах най подробно, но няма това което търся.Трябва ми схема на управляващия блок, не на силовия.Управлява се от процесор HD404338 .Май грешно съм задал питането по горе. Ще продължа да търся все нещо ще излезе. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 20 Септември, 2009 - 14:24:46 |
|
|
|
|
|
|
изгаря ми 10А предпазител веднага след като включа в контакта на микроволната печка zanussi. Ако някой знае нещо да помогне. Предварително благодаря. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 01 Декември, 2012 - 06:15:14 |
|
|
|
|
|
|
На вратата има 3 микрета.Две са с два извода едно е с 3,схемата е класика.Обикновенно се скапва микрето с 3-те извода.Но смяната на всички,не е грешно,даже профилактично е желателно.В случая на дефекта процесора е без значение,там нямаш въобще работа.Що се отнася до магнетрона,то магнитите обикновенно се скапват от прегряване.Провери дали магнетрона се обдухва,т.е. дали работи вентилатора.Ако магнетрона е с ребрата към вентилатора,то дали е Самсунг или друг няма значение.Цената варира според джоба.От 35-40лв до 70-80лв.Ако при stby положение не свети дисплея,то значи нямаш захранване на платката за управление.Провери си трафа или импулсното захранване,не знам как е изпълнено захранването в този модел.Откачи изводите на магнетрона.Ако всичко останало е ОК.Включи печката и доближи куплунга на магнетрона до изводите му.СПАЗВЙ ТЕХНИКА ЗА БЕЗОПАСНОСТ ОТ ТОКОВ УДАР! Ако прехвърля искра от 1 -1,5 см,то значи че всичко във вевригите е ОК и магнетрона не работи(при положение че не нагрява продукта в камерата)Характерното за работещия магнетрон е ,че при включването му той изразява един звънкащ звък за секунда,което говори за неговата работоспособност.Повече няма какво да кажа,може да уточня нещо ,ако се налага |
|
|
|
|
|
|
|
Благодаря за информацията както си споменал за 3-те микрета е така. Мерих ги с уред на верига при отворена и затворена врата работят нормално.Видях че не са замърсени, но наистина може да не отваря едното което е с три извода.А може ли да е кондензатора?
Може ли да ми обясниш точно за 3-то микре какво изпълнява. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 02 Декември, 2012 - 11:24:49 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Декември, 2012 - 13:01:42 |
|
|
|
|
|
|
Установих че при отворена врата не дава късо на щепсела, а при затворена врата е късото. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 02 Декември, 2012 - 17:13:42 |
|
|
|
|
|
|
най-вероятно микретите не ти сработват в необходимата последователност и затова ти дава късо |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 19 Декември, 2012 - 22:23:00 |
|
|
|