Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

микровълнова AYCO DGY-2385 - не ­ нагрява

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

commguy_79

Нов участник

модел DGY-2385
След като фурната спря да грее я разглобих и замерих съпротивленията на всички предпазители, намотки на HV трафа и на магнетрона- всичко беше в норми. Понеже мултимерът ми е до 2М ома не можах да измеря HV диод и HVкондензатора. Затова купих и смених диода. Печката нагря една чаша вода и пак спря да топли.
След това разглобих магнетрона и видях че е в ИДЕАЛЕН външен вид(макар и след 5 г експлоатация).Единственото странно нещо е, че пластинките мърдат с 1-2 мм напред назад, но като гледам монтажът им май е така.Това нормално ли е?
При последващите тестове трафа започна да бръмчи силно(евентуално претоварване), от магнетрона почна да пуши и изгоря HV предпазителя.
Друго странно нещо е, че HV кондензатора няма остатъчен заряд веднага след изключване на захранването. По схема в корпусът му има един 10М омов резистор за разреждане, но ме съмнява чак толкова бързо да се разрежда.Аз го меря на обхват 1000В и дава няколко мили волта веднага след изключване на щепсела.Това нормално ли е?
Моля за насоки за диагностициране и евентуално решение на проблема.

Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 25 Септември, 2009 - 10:25:35
Valio

Постоянен участник
От: Варна

Проходният кондензатор на магнетрона има към корпус ,или магн. е извън строя..

Всичко записи: 332 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 26 Септември, 2009 - 09:19:36
commguy_79

Нов участник

работи след следната равносметка:
магнетрон - 42лв, диод -6 лв, кондензатор 5 лв.

Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 27 Септември, 2009 - 16:33:52

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » микровълнова AYCO DGY-2385 - не ­ нагрява [Страници (1)]