|
|
|
|
|
|
|
Купих си тази фурна,но след четвъртото печене, дисплея спря да свети,не показва час,нищо,фурната не загрява.Като я включа вентилатора работи,лампата свети,но не загрява.Понеже е гаранционна я занесох в сервиза от гаранционната карта на Самаунг,а там имаше още две такива същите фурни със същия проблем.Направо се смаях, хората от там казаха, че фурната по някакъв начин трябва да бъде свързана с аспиратора или да се направи от някъде отвор в плота например ,за да можело да излиза парата при печене, иначе се включвала някаква защита и изгаряла.Това нали е фурна за вграждане защо да си режа плота, може ли това нещо да е вярно и ако е, защо не го пише в инструкциите, давайте мнения защото съм на кръстопът. ____________________________________________________________________ Това за плота от сервиза го казаха, значи като я взема да я пускам да бачка,а.Не може ли да работи без без този датчик. А и като го сменят датчика няма ли да сложат същия, и пак да направи тоя проблем.И това само при Самсунг ли се полочава. Благодаря за отговора. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 07 Октомври, 2009 - 13:15:56 |
|
|
|
|
|
|
там имаше още две такива същите фурни със същия проблем.Направо се смаях | А ти какво очакваше да видиш... вафли и бисквити ли... те са отсреща в хранителния магазин.
За фурната не се притеснявай, ще ти сменят датчика и ще си я ползваш без проблеми. Аз съм сменил на няколко такива фурни този датчик и не ми се е налагало да повтарям. Няма смисъл да си режеш плота. ____________________________________________________________________
А и като го сменят датчика няма ли да сложат същия, и пак да направи тоя проблем. | Написал съм ти го по-горе. Питаш за проблем при конкретен модел и аз ти отговорих конкретно за него. Аз работя само SAMSUNG и ELECTROLUX, случва се и при двете марки. |
|
Всичко записи: 91 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 07 Октомври, 2009 - 15:32:04 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
Този Samsung е произведен в Тайланд(виж табелата на вратата). Купих си го преди няма и година. Доста бройки бяха внесени с изключили защити(и как няма да изключат като са на 80 градуса, а схемата е такава, че с изключването на фурната вентилатора остава без захранване). Имах "доброто желание" да й преработя схемата, но си остана само "добро желание". Все още си работи с шунтирана защита.
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 07 Октомври, 2009 - 20:55:39 |
|
|
|
|
|
|
Демек съм си купил печка без термозащита и на третото,четвърто готвене, което в случая беше по-продължително е качила голяма температура и е изгоряла.Това със шунтирането ти ли си го направи или в сервиза ти го направиха.По принцип не съм много компетентен по токовете, ама съм чувал, че шунтирането може да доведе до нежелани последици например пожар. От сервиза ми казаха,че са поръчали часта не разбрах каква точно е, датчик ли какво е , също и че частите идвали от Холандия. Може ли същият проблем да се повтори. Благодаря за отговорите. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 07 Октомври, 2009 - 22:32:42 |
|
|
|
|
|
|
аз си купих същата фурна и след три включвания изгоря защитата имам я от 15 дни ,сега ще трябва да чакам една седмица за защита ,много ме е яд че не си купих друга марка,техниците ми казаха че марката смсунг са най добри телевизорите тези фурни така правят.. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2010 : Отправено: 16 Април, 2010 - 10:38:58 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
dara72, точно тук, само няколко реда по-нагоре kkgb2005 на 07 Октомври, 2009 - 15:32:04 НАПИСА
За фурната не се притеснявай, ще ти сменят датчика и ще си я ползваш без проблеми. Аз съм сменил на няколко такива фурни този датчик и не ми се е налагало да повтарям. Няма смисъл да си режеш плота. |
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 16 Април, 2010 - 20:45:34 |
|
|
|
|
|
|
Сменяй го, ако същия проблем ти направи просто го шунтирай. Нали все пак имаш предпазител - 16-ка. |
|
Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 12 Май, 2010 - 20:40:15 |
|
|
|
|
|
|
Фурна Samsung BF641FST - грешка Е-21
имам проблем с фурна самсунг дава грешка Е-21 на дисплея някои знае ли каква е тази грешка или да я връщам за ремонт че е в гаранция Някой има ли на представа какво означава че в книжката не е обяснено borislav82 | Прекъснал датчик. Обади се в сервиза https://newcorp1.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/8687/~/electric-range%2Foven-error-codes-(samsung) Electric Range/Oven error codes (Samsung)•- - - - Dashes display if you did not select an appropriate temperature for the mode. - Select the correct temperature.
•L error code - This usually means that the oven is locked and by pressing the time/clock button for 3 seconds it will disappear. Some built ovens that it could appear on are models BF641FST (BF641 series) and BT621VDST (BT621 series).
•The oven control beeps and displays an F error code. The function codes listed below may appear.
First, press the CLEAR/OFF pad and restart the oven. If the problem persists, disconnect all power to the range for at least 30 seconds and then reconnect the power. If this does not solve the problem, call for service.*
--------------------------------------------------------------------------------
Unless otherwise noted, these fault codes require a service call.*
de - Divider missing or not used correctly. - Divider not correctly inserted on a setting where the divider is required. Insert divider for upper, twin and lower mode. Remove divider for single mode.
S 01 [5 01] - Safety shut off - Oven left on too long - Switch off to reset. E 08 - Oven heating error. Preheating time out - 30 minutes.* E 09 - Oven heated cavity over 320oC for more than 5 minutes.* E 0a - Oven heated cavity over 350oC* E 0b - Cooling fan fault* E 0E - Door locking error.* E 21 - Cavity Sensor Open Circuit* E 22 - Cavity Sensor Short Circuit* E 26 - Cooling Fan Sensor Open Circuit* E 27 - Upper Cavity Sensor Open Circuit* E 28 - Upper Cavity Sensor Short Circuit* E 29 - Lower Cavity Sensor Open Circuit* E 2A - Lower Cavity Sensor Short Circuit* |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Януари, 2011 - 12:52:44 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, имам питане относно темата за Samsung BF641, термостата за който става въпрос , по модел в мойта печка е KDE NT101 0 N90 8Z01,.Тъй като колегата каза че е сметнат на 80 градуса, чудно ми е какво означава N90 .Също така вие какъв ползвате за смяна на колко градуса.
Поздрави |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 12 Септември, 2011 - 16:18:46 |
|
|
|
|
|
|
Вградена фурна SAMSUNG BF-641FGB Здравейте фурната посочена в темата и изгасна дисплея.Установих че термозашитата и NT101 е издала багажа и е дадох на късо.Фурната и светна дисплея,но реотаните и пак не искат да нагряват. Имам съмнения ,че и терморегулатора не работи понеже е включен към платката с електрониката, но не знам с какви стойности в областа на омовете работи. Тъй като нагревателите не включват го меря на омаж но никаква верига не дава когато е студен. някой знае ли дали в него е причината или пък какви стойносто може да има този терморегулатор. Благодаря поредварително !!!
С електронен уред и меренето го пробвах до 200к обхват и не дава никакви данни __________________________________________________________________________ Не не дав никакви грешки просто не иска да включат реотаните да греят и наистина може и да се окаже че релето нещо не сработва. мисълта ми е че ако извадя кабелите на релето и ги дам на късо би трябвало да тръгне да нагрява печката , ако е от релето.
И още нещо искам да попитам релето само нагревателите ли пуска, защото вентилаторите сработват. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 02 Декември, 2012 - 17:42:41 |
|
|
|
|
|
|
Дава ли някаква грешка. Стойността на датчика е около 1.5 Мегаома и вероятно е здрав. Провери релето.
Отвори релето и ще видиш нагорелия му контакт. Не каза дали дава грешка фурната.
|
|
Всичко записи: 585 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 02 Декември, 2012 - 18:09:51 |
|
|
|
|
|
|
Фурна SAMSUNG BF641 - Вентилатора не спира да работи
Здравейте имам проблеми с фурната ми за вграждане SAMSUNG BF641 първите проблеми бяха че при продължителна работа фурната се изключваше но след 2-рия път когато я използвах тя на цяло отказа проблема беше в двете термо защити едната защита беше на 60 градуса но не можах да намеря точната и сложих на 70 а другата е на 120 градуса но и такава не можах да намеря и сложих 130 градуса, фурната заработи но изкочи друг проблем вентилатора който е отгоре на фурната работи постоянно и не спира. В книгата за експлоатация пише че този вентилатор трябва да остава да работи след изключване на фурната докато фурната истине (охлади). Въпросът ми е от къде се оправлява захранването на този вентилатор и ако някой е имал същия проблем да помага с инструкции за отстраняването му. Благодаря предварително ludiq_r11 |
http://elektrotanya.com/samsung_bf641fst_xeh-00.01.02.pdf/download.html >>> Get Manual
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Февруари, 2013 - 20:37:49 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
Върни оригиналния термостат на 60 градуса на мястото му. Нормално отворен е. |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 04 Февруари, 2013 - 07:59:27 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, може ли някой да ми каже от къде могада намеря потенциометър за градусите за тази фурна. Благодаря! Проверих в К&К , но не предлагат. Там предлагат цялата платка, а на мен ми трябва само потенциометъра за регулиране на тмпературата, защото моя е счупен. Фурната ми я подариха, защото някой се е мъчел да е ремонтира но при ваденето на платката е счупел потенциометъра. RK11k1140-103 е модела на потенциометъра |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 05 Януари, 2015 - 16:57:02 |
|
|
|
|
|
|
За тази фурна някой има ли идея какви са стойностите на Z101 и Z102 в захранването на платката. Модела на платката е OCS-AC2-01 |
|
Всичко записи: 66 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 17 Февруари, 2015 - 10:12:31 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
Ето
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 17 Февруари, 2015 - 15:26:00 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, можете ли да ми препоръчате някой техник в София, който да оправи фурна SAMSUNG BF641, като на снимките по горе. Имам сходен проблем като описаните, с тази разлика, че изгасна всичко! Преди това даваше често тази грешка: E 08 - Oven heating error. Preheating time out - 30 minutes.*, но като я включа и изключа си работеше. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2016 : Отправено: 16 Септември, 2016 - 16:34:25 |
|
|
|
|
|
|
Фирменните сервизи са написани в гаранционната карта. |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Септември, 2016 - 17:45:34 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте. И аз имам фурна като горе описаната samsung BF641FGB. Дисплея си работи, описаната в началото на темата термозащита работи ( влиза и излиза нула). Проверих и термостата показан на последната снимка, показва също около 1,5 мегаома. Но реотаните не работят. Няма изписана грешка на дисплея. Вентилаторите и лампата си работят. На платката има едно малко черно контакторче в което влиза но не излиза фаза към превключвателя на функциите. От къде може да е проблема? Има ли нещо което не е на платката и мога да замеря? Благодаря ______________________________________________________________________ Здравейте. Само за информация и на други с подобен проблем. Оказа се термосензора http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=5&topic=1618 Ако мултицета показва около 1,5 или 1,6 мегаома значи е повреден. Новия трябва да е над 2мегаома, но не знам колко защото моя мултицет мери до 2 мегаома. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 21 Ноември, 2016 - 20:56:42 |
|
|
|
edi
Редовен участник
|
|
|
|
Здравейте колеги Фурна Samsung BF1N4T014 Ако увелича потенциометъра за градусите до край на 250 ,включва за момент нагревателите и ги гаси след 5 секунди като на дисплея се показват черти съпроводени със звуков сигнал.Ако увеличавам внимателно и постепенно градусите включва и си работи без проблем .Не изписа код за грешка за да се насоча,почистих и замерих потенциометъра,замерих напреженията 5v. 12v. са ОК.За всеки случай подмених двата кондензатора преди и след стабилизатора на 5v. http://prikachi.com/images/978/8996978L.jpg http://prikachi.com/images/979/8996979J.jpg ______________________________________________________________________ Потенциометъра е 10 km. замерих го видя ми се здрав ,сложих друг външен със кабели го закачих но проблема си остана
|
|
Всичко записи: 171 : Дата на рег-ция: Май 2006 : Отправено: 21 Декември, 2016 - 09:50:45 |
|
|
|
|
|
|
Проблема ти е в потенциометъра (енкодера). Хубаво е да се смени, но не знам да се предлага някъде. |
|
Всичко записи: 585 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 21 Декември, 2016 - 10:11:50 |
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
И аз имам същия проблем като на edi модела на фурната е bf10c4t212 до 150 градуса работи, след това чертичките и писукане. Интересно, че на грил работи. Някакви идеи. |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 11 Ноември, 2017 - 18:29:17 |
|
|
|
|
|
|
modac: Аз реших проблема с механичен терморегулатор,но зависи от клиента дали ще е съгласен,но все пак от къде мога да поръчам потенциометър (енкодер) освен от К&K sсервиз.
Здравейте колеги от къде мога да поръчам за фурна SAMSUNG BF-641FGB потенциометър (енкодер) освен от К&K sсервиз. |
|
Всичко записи: 85 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 24 Ноември, 2017 - 20:28:07 |
|
|
|
|
|
|
Фурна SAMSUNG Bf 641fst - потенциометър
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Май, 2018 - 22:59:02 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Декември, 2018 - 23:57:08 |
|
|
|