Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Микровълнова SAMSUNG M1630N

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Dark Angel

Нов участник

Здравейте,
печката известно време преди да се развали е припуквала докато работи. В един момент спира напълно и така печката дойде при мен.
След разглабяне и много качествено почистване (беше пълна с хлебарки толкова, че чак дисплея не се виждаше), започнах да я замервам.
Трафа е здрав вади 220 на първичната намотка, високоволтовия кондензатор не окъсява, диода и той е здрав.
Забелязах обаче, че е заминал високоволтовия предпазител.
Понеже нямах нов под ръка сложих на първо време една жичка и печката тръгна.
Да, но проблемът е там, че загрява вода, но след минута работа почва да пращи и после дори и да седи доста време така в момента на включване пак започва да пращи.
Външната капачка на магнетрона е здрава, няма никакъв нагар по нея, но вътрешната като че ли има малко. Не смея да пусна за по-дълго време печката да работи да видя къде са искрите, че да не скапя магнетрона.
Ако имате някакви идеи ще бъда много благодарен. Не друго, той тъста взе нова, но тази може да си я ползва на село.
Предварително много благодаря за идеите.

Стори ми се, че прехвърли искра към пластмасовата букса на магнетрона.
Изчистих хубаво и съм го омотал с бишоп лента за всеки случай.

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 24 Ноември, 2009 - 19:03:20
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=3&topic=30
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=3&topic=35

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Ноември, 2009 - 22:05:35
Dark Angel

Нов участник

Благодаря за инфото аз също зачетох темата за Goldstar печката. Само да проверя дали правилно съм разбрал.... излиза, че в бялата плочка на която са щифтовете за захранването има два кондензатора? Излиза, че трябва да се сменят, а ако не намеря такива мога директно с много добре изолирани проводници да оправя проблема? Предполагам, че най-лесно за да запазя буксата трябва да разпробия с бормашина смолата? Отново много благодаря.

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 24 Ноември, 2009 - 22:23:37
kolyo

Админ

Dark Angel , първо замери дали дават утечка на корпус.
И гледай откъде точно искри.
А плочката с проходните кондензатори обикновенно е занитена - махни нитчетата и ще излезе

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Ноември, 2009 - 22:31:26
Dark Angel

Нов участник

Благодаря за отговора. Магнетрона е на бюрото до мен и веднага мога да кажа, че няма утечка към корпус. Наистина плочката е занитена, свалих задното капаче на магнетрона и предполагам, че лесно мога да я разнитя. Има ли опасност ако оставя печката да поискри да кажем 10 секунди за да мога да диагностицирам това? Притеснява ме да не замине магнетрона. А иначе за искренето... видях искра точно на самата букса и също така, но не съм сигурен много ми се стори, че искри и от самите кабели излизащи от трафа. Трябва ли да сваля капачето на антената? Струва ми се, че под него има нагар.

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 24 Ноември, 2009 - 22:43:22
Dark Angel

Нов участник

Въпрос относно магнетрони
Здравейте, , Сдобих се с още две микровълнови печки за части.
Идеята е дали бих могъл да разменя магнетроните?
Магнетрона на Самсунг е малко по-малък от другите два магнетрона, става дума за участъка с магнитите. Там просто другите магнетрони са с по-голямо охладително тяло.
Питането ми е следното... дали бих могъл да направя нещо по въпроса? Примерно да приспособя по някакъв начин захващането на някой от тези магнетрони и на теория дали печката би трябвало да работи? Също така как бих могъл да разбера дали магнетрон е изгорял? Какво да замервам? Меря клема към корпус и няма утечка, между клемите дава късо.
Предварително благодаря за помоща.
Ами те не са точно изхвърлени, по-скоро са бракувани, че са доста стари. От едно предприятие ми ги дадоха доста мръсни и насъбрали прах. Е, аз не се оплаквам има доста чарколяк за прибиране и може би от двете може да сглобя една печка, но ми се искаше ако може да стане Самсунга. Обаче в крайна сметка ако не може, ще си сглобя една печка от двете и ще ми останат бол части за зор заман. Както и да е... ето моделите на магнетроните.
На Самсунга - ОМ52S(31) и един линк към Амазон с няколко снимки. Не че имам намерение да го купувам.
Другите два са Galanz - M24FB-210A и линк с външния му вид.

http://www.amazon.com/Samsung-31-Microwave-Magnetron-Replacement/dp/B000MVFIPY

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 01 Декември, 2009 - 16:48:35
kolyo

Админ

http://monitor.net.ru/forum/galanz-m24fb-210a-info-249344.html
M24FB-210A - 750W - 800W
Эквивалент
2M210-M1,
OM75S (31)
2M253K.

M24FB-210A е по мощен, но нищо не пречи да пробваш

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Декември, 2009 - 19:41:34

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова SAMSUNG M1630N [Страници (1)]