|
|
|
|
getzov
Нов участник От: Силистра
|
|
|
|
Печката е Мечта 10. Много започна да ми бръмчи контактора на готварската печка и се замислих дали може и без него. Той служи само за фурната на печката. По кабел 1 има постоянно напрежение, а като включа фурната - и на кабел 2. Как да го махна и да кой кабел с кой да съединя ? Ще имам ли някакви проблеми без контактора? Доколкото видях вибрира намотката на контактора. ________________________________________________________________________ 1 е фазата- идва от мрежата, 2 отива на терморегулатора на фурната, оттам -на пакетния ключ, 3 е нулата идва от мрежовия кабел, 4 подава напрежение към нагревателите (да не ви заблуждава цвета му ).
Въпросът ми е : как да ги свържа без контактора ?
|
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 28 Ноември, 2009 - 14:09:52 |
|
|
|
|
|
|
Ако ще махаш контактора свързваш кабел 2 с 4, а другите ги махаш или изолираш. Контактора е сложен вероятно заради голямата консумация. |
|
Всичко записи: 214 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 28 Ноември, 2009 - 14:56:43 |
|
|
|
vbi
Нов участник От: Пловдив
|
|
|
|
В печките няма и "мостов" кабел,обикновенно са силиконови.Такива са имали когато са я побългарявали . Ако успееш да намериш едно РКП от акумолираща печка дори няма и да щрака. |
|
Всичко записи: 34 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 28 Ноември, 2009 - 17:40:43 |
|
|
|
|
|
|
Махаш "фазата" (1) и "нулата"(3) , а останалите даваш накъсо
Сигурно са нагаряли контактите на терморегулатора Има едни релета на 220 волта/35 ампера - те са по тихи и компактни |
|
Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Ноември, 2009 - 19:50:15 |
|
|
|
getzov
Нов участник От: Силистра
|
|
|
|
Благодаря за точните отговори ! |
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 28 Ноември, 2009 - 21:27:28 |
|
|
|