Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Микровълнова CANDY CMG 2393DW

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Повишена консумация
stefko1961

Нов участник
От: Казанлък

Здравейте! Преди няколко дни чух за първи път шум(бръмчене) от фурната,подобен на разхлабен траф.Днес тя вече не затопля.Разглобих я набързо.Беше изгорял бушона във високоволтовата част.Измерих магнетрона по така добре и многократно описан във форума начин.Здрав е.Измерих кондензатора-здрав. HV диод мисля ,че е здрав.Сложих за проба една жичка на мястото на бушона и фурната заработи. Притеснява ме факта,че бушона е 0.7А, а консумацията която измерих е 1.2А. Имате ли някакви идеи.Блг.

Около 2,3 сек. след включването тока на микровълновата е около 1,8А. След това се покачва над 2,5А, но не мога да го измеря с моя уред.Доколкото мога да огледам първичната намотка на трафа-видимо изглежда добре,с R=3ома, измерено с Ц4315 , но това ми се струва нереално. Ще търся друг изм. уред.Нямам идея колко трябва да бъде.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 14 Декември, 2009 - 08:55:27
izashev

Нов участник
От: Дупница

Казваш, че си сменил бушона на ВН, а след това пишеш, че си измерил ток 1.2А. Е, как успя с мултицет Ц4315 да измериш тока на ВН, или говориш за първичния ток на цялата печка. Уточнявай прецизно за кое става въпрос. Иначе при нормална работа и всичко изправно МВФ имат нарастващ ток до към5.6-6.8А. Тогава и продуктите се загряват оптимално и бързо.

Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 14 Декември, 2009 - 22:04:11
Sashko

Редовен участник
От: Враца

Сменяй магнетрон

Всичко записи: 207 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 14 Декември, 2009 - 22:20:02
stefko1961

Нов участник
От: Казанлък

Здравейте! Ето какво направих:Тока ( 1.2А) във високоволтовата част се мери без проблем с този уред,което направих в мястото на бушона. Другите стойности са за тока в първичната намотка.След като свалих капачето на магнетрона вътре ,точно зад отворчето намерих много малка "люспичка" подобна като от препечена на котлон филийка хляб.След почистването всичко вече е наред (I=0.6А)Предполагам,че това е товарило магнетрона а той от своя страна трафа. Дано да съм бил полезен. Весели празници на всички!!

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 28 Декември, 2009 - 13:52:52
kolyo

Админ
От: Русе

микровълнова Candy CMG 2393
Здравейте, Моля Ви за помощ относно микровълнова Candy cmg 2393 dm.Правя дипломна работа и ще съм Ви благодарен ако ми помогнете със схеми ,инструкции за употреба или други полезни материали. Може и на някой подобен модел.
Благодаря предварително !
unitedbaby

http://service.candy-domestic.co.uk/manuals/pdfs/CMG2396DS.pdf
http://elektrotanya.com/candy_cmg2590e.pdf/download.html
Изчакваш да се покаже Get Manual

Всичко записи: 12553 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Август, 2015 - 23:06:16
rope

Постоянен участник
От: София

Ето какво направих:Тока ( 1.2А) във високоволтовата част се мери без проблем с този уред,което направих в мястото на бушона. Другите стойности са за тока в първичната намотка.
Стефко , мислиш ли , че с този уред можеш да мериш този пулсиращ ток и доколко измерената стойност е реална. За включването на уреда и проводниците му към части от схема със 4000V спрямо корпус да не говорим, чист късмет е , че не си пострадал !
ПП. Сега видях датата на съобщението, но все пак, не правете това в къщи !

Всичко записи: 426 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 19 Август, 2015 - 16:07:59

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова CANDY CMG 2393DW [Страници (1)]