Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Готварска печка ток/газ KORTING ­ - нагревател

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 мощността на долен нагревател фурна
izashev

Нов участник
От: Дупница

Колеги, печката никъде няма табелка с данни за точния тип. Интересувам се за мощността на долния нагревател, който е положен в маниста и в едно гофрирано метално легло от ст.ламарина.Решил съм да навия нов кантал, но не знам каква мощност да го навия.Предполагам, че на повечето такива фурни мощността е приблизително еднаква. Който знае да пише.Благодаря предварително.

Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 21 Декември, 2009 - 21:13:12
Sashko

Редовен участник
От: Враца

http://nikelectric.com/product_info.php?cPath=48_51&products_id=2470

Всичко записи: 207 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 22 Декември, 2009 - 08:14:59
боби 66

Редовен участник
От: гр. Сопот

На самия нагревател има табелка с мощноста. Ако нагревателите са два съпротивлението е: малък 150 ома. голям 60 ома. Аз ги правя кантал 0,5, 120 на 40 ома. Ако е един 30-35 ома.

Всичко записи: 242 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 22 Декември, 2009 - 09:54:11
izashev

Нов участник
От: Дупница

На Sashko и на боби 66 благодаря за отговорите!
Нагревателя е един в маниста, както ми прати линк Sashko за такъв от Gorenje и аз си го навих от кантал 0.5 - 44Ома.
А табелката е толкоз ръждясала, че нищо не се вижда по нея да е писано. Темата е приключена.

Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 22 Декември, 2009 - 14:52:28
rotshild

Редовен участник
От: Стара Загора

Здравейте съфорумци!
Понеже проблемът ми е точно по тази тема затова навлизам тук а именно:
канталът на нагревателя се е прекъснал и смятам да навия нов но проблемът е че не знам по какъв начин да съединя самия кантал към пръчиците които са към клемите. Та това ми е питането - по какъв начин да съединя краищата на кантала към пръчиците на клемите? Ще съм благодарен за всякакви съвети и предложения. Прилагам снимка на стария кантал който ще бъде сменен с нов.

att-4f68ca25ab94atel2.jpg

Всичко записи: 110 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 20 Март, 2012 - 18:45:56

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Готварска печка ток/газ KORTING ­ - нагревател [Страници (1)]