|
|
|
|
|
|
|
Търся схема или снимка на ел. модула, за фурна за вграждане: Gorenje - B9010E Typ - EVP454431E Art № - 1407100 SN - 64530240 Липсват елементи по платката и не знам какви са. Прилагам и снимка:
|
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 16 Февруари, 2010 - 15:16:13 |
|
|
|
|
|
|
Фурна GORENIE B9010E - грешка F10 След смяна на трансформатора изписва F10 .Трансформатора и диодите греят.
Трансформатора е само с една вторична намотка на 9V
|
|
Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 03 Април, 2013 - 23:10:58 |
|
|
|
stean
Постоянен участник От: В.Търново
|
|
|
Всичко записи: 262 : Дата на рег-ция: Юли 2010 : Отправено: 04 Април, 2013 - 00:28:51 |
|
|
|
Mega
Нов участник От: София
|
|
|
|
Някой знае ли какво е грешка P4 при същия модел? Мина три години и както работи изгасва, все едно няма захранване. След 20-30 минути се включва сама с надпис P4 и нулиран часовник? Отворих я видимо вътре всичко е нормално.
... Имам съмнение, че го прави при готвене на по-водно ядене. Явно парата кондензира и окъсява нещо по платката. Дали да не я сваля, изчистя и залея с технически силикон. |
|
Всичко записи: 47 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 25 Май, 2013 - 20:51:52 |
|
|
|
|
|
|
P4 или F4 ? F4 не е ли сонда Pt1000
Ако се възстановява след 30 минути, най вероятно е от кликсон
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Май, 2013 - 22:17:57 |
|
|
|
Mega
|
|
|
|
... Много за малко го дава, но съм почти убеден, че го разчитам като P4. И според съпруата ми, категорично е P4. Времето за възстановяване е различно. Но съм почти убеден, че е свързано с готвене на по-водно ядене. Например ориз с водата, спанак с водата, когато излиза обилно пара. На сухи ястия не загасва. Пробвах и на 250 градуса, също няма проблем, работи си. Което почти изключва да е заради прегряване. Овен това ако тръгне има случаи да загасне 2-3 минути след това отново.
... Намерих някакви грешки за модела и там има само грешки с F, ще следя тези дни по-внимателно точно какво ще изпише. Обаче в един полски форум, клиент се оплаква от същата грешка P-4. |
|
Всичко записи: 47 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 25 Май, 2013 - 22:37:07 |
|
|
|
|
|
|
влиза пара под панела и се ошашква __________________________________________________________ мини отдолу фугата под панела със силикон,защото отзад към пистите ще я намажеш с лак ,но отвътре не може и пак си прави кавото си иска ,като се овлажни |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 26 Май, 2013 - 08:14:01 |
|
|
|
Mega
|
|
|
|
Тези дни ще я сваля, ще я почистя и ще мина с лак за платки. Да видим ще има ли ефект. _______________________________________________________________________ Така, днес след P-4 изкара и F16, което е захраване. Пипнах трафа, показан по-горе в темата и беше супер горещ. Имам съмнения за него, понеже точно той захранва и платката.
... Другото е нещо да товари трафа, кондензаторите са видимо нови. Проверих и лентовия кабел, видимо е перфектен, връзките не са окислени. _____________________________________________________________ В духа на форума смятам, че е редно да споделя за решението на проблема. Оказа се, че P-4 избива винаги при спиране на захранването. Когато проблема зачести изби и грешка F16. Измерих елементите на захранването и стигнах до трафа, показан по-горе в темата. Смених го с полски 9V, 1.1 A. и всичко се оправи. Благодаря на всички, които взеха участие в темата.
|
|
Всичко записи: 47 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 27 Май, 2013 - 20:37:06 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 28 Май, 2013 - 08:36:33 |
|
|
|
Mega
|
|
|
|
? Защо? Кофти е трафа ли? |
|
Всичко записи: 47 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 28 Май, 2013 - 10:19:45 |
|
|
|
|
|
|
Фурна GORENIE B9010E - грешка F4 Здравейте, Имам същата фурна и след няколко ремонта (през 1-2 години) и скромната сума на всеки ремонт по 60 лева, ми даде грешка F4 и спря. По описанията които чета е някакъв сензор Pt1000, къде се намира той? Платката е свалена и видимо няма никакви поражения по нея, някакви идеи?
платката изглежда точно както на колегата от първия пост и няма как да се раздели А този датчик има ли къде да се купи отделно ?
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2015 : Отправено: 02 Февруари, 2015 - 17:11:46 |
|
|
|
|
|
|
Проследи тънките кабели и ще разбереш къде е датчика Фирменните сервизи са написани в гаранционната карта, закарай печката и ще ти я оправят.
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Февруари, 2015 - 17:27:07 |
|
|
|
|
|
|
Да благодаря за отзива, за съжаление я оправят за около една година и после пак същия проблем. Явно си има някакъв проблем в серията. Може би ще се ориентирам към по-нова печка, но друга марка Благодаря! |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2015 : Отправено: 02 Февруари, 2015 - 17:45:06 |
|
|
|
|
|
|
Фурна Gorenje B9010E - грешка F22
Здравейте,Фурна, закупена 2008 г. От 1 седмица на дисплея изписва грешка F22. Менютата работят, бутоните също, но като се зададе програма не загрява, което ме навежда на мисълта, че вероятно са нагревателите, но... Звънях в сервиза на Горенье, за да преценя дали има смисъл да я давам за ремонт, но искат да я видят на място в работно време, което за мен не е възможно. Моля, ако има някой запознат да сподели, за което му благодаря! danielli | F2* - Error in the Touch Sensor circuit of the Keyboard, * advises which key (number)
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Март, 2015 - 16:34:07 |
|
|
|
|
|
|
Много благодаря! Бихте ли ми казали ориентировъчна цена за ремонта, за да преценя дали да се занимавам. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 05 Март, 2015 - 13:03:26 |
|
|
|
|
|
|
Някой няма ли схема на платката от първия пост по темата на joroklima? При мен печката работи както си иска и вади грешка Р 4. Сензорните бутони единия не работи, другия работи когато си иска, после обратното. Тръгнах да меря стойности на резисторите отзад, не съм открил досега избушил, но имам съмнение за един два кондензатора, които ги мерих просто с прозвъняване, защото нямам уред за кондензатори.
P.S. По съвета на Mega по-горе, смених и аз трансформатора, но Р-4 грешката си остана.
P.S. Така, след смяна на трафа и същата грешка, сглобих печката и я включих. Грешката излезе на дисплея, обаче сензорните бутони работят и цялата печка работи. Пак я изключих, включих, грешката излиза, но печката работи. Нямам обяснение. _______________________________________________________________ Пак по темата. Излезе грешка F26. Разбрах, че това е номер на един от бутоните отпред. После печката отказа да се включва. В смисъл, избира се от бутоните програмата за печене, нагласят се температурата и т.н., но бутона, който включва фурната, не реагира. Свалих платката, огледах я, нищо. Дадох я на един познат да я види и той каза, процесора е заминал. |
|
Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 27 Февруари, 2017 - 14:32:00 |
|
|
|