|
След късо съединение изгоря реле R4 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте.Накратко да опиша в какво се състои проблема.Умната ми съпруга,(навярно не само моята я наричат Загори тенджера,та затова се успокоява малко) оставила месото на котлоните отгоре,забляла се е не знам в кой сериал,водата изкипява в такива размери,че влиза под плота в печката,залива главната платка,дава на късо и гори реле 4,което включва горен нагревател.Добре,подмених го с познанията си,които дотолкова ми помагат.Но се оказа,че има и друг проблем. Чипа, командващ 12-волтовата бобина на релетата, не дава информация на реле 2, което е за долен нагревател. Същия чип командва и реле 4 за горния, и реле 3 за задния. Всички останали функции-горен нагревател и заден нагревател работят. Мисълта ми е-мога ли да прехвърля бобина на реле 2 за долен нагревател да се включва от пътечката на 12 V на реле 4.Така поне ще работят горен и долен,но едновременно. Няма ли да претоваря чипа,или там каквото е.верно,че консумацията на бобинката е нищожна,но чакам специалисти да кажат.Не знам и друго-в нормално състояние как работят горен и долен -когато горния изключи,се включва долния,или и двата едновременно. Питам,за да не претоваря главното реле 5.То е с капацитет 16 А. Чакам отговори и коментари от специалисти. Ако не съм бил достатъчно изчерпателен,ще дм още информация,.Поздрави.
|
|
Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 22 Февруари, 2010 - 15:40:32 |
|
|
|
bamze
Супер участник От: Варна
|
|
|
|
Не си единствения с този проблем ,че и доставката на въпросния модул също е трудна и скъпа работа . На твое място бих потърсил някой електрончик да смени този драйвер или както го наричаш чип и поогледа платката . Контролера не е галванично разделен и като гледам как хубаво е наводнена пак много живот има . Часовника работи ли ? Вече на две фурни съм свалял въпросния модул и са ставали механични без таймер ама ,който бърза и иска за малко пари ремонт тъй се прави . |
|
Всичко записи: 723 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Февруари, 2010 - 04:20:35 |
|
|
|
|
|
|
Здравей,bamze,не съм електрончик.Малко "дялано с теслата" подмених реле 4.И горния нагревател работи прекрасно-включва и изключва,както е редно.Всичко останало работи,макар отвън да изглежда трагично.Часовник,вентилатори,заден нагревател също,програмите също.Единственно с бедните си познания проследих пътечката на реле 2(на снимката още не го бях припоил).,и стигнах до този драйвер,до него стига 12 V,но не излиза.та затова питах мога ли да дам 12V от реле 4.така че всичко останало работи.Вчера я тествах 6 часа без прекъсване
(Добавено) Към горния пост-по този начин ще шунтирам една от програвите,която е с вентилатори,заден и долен нагревател.Но жената твърди,че почти не и трябва само долен,а горен и долен........И отново към горния пост-Ако се подмени драйвера,ще има нужда от препрограмиране.А тук няма такъв специалист. |
|
Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 23 Февруари, 2010 - 09:15:59 |
|
|
|
bamze
Супер участник От: Варна
|
|
|
|
Драйвера е от вида uln2003 и не е свързано с каквото и да е програмиране . Поне платката с кореселин изми ли я от оляното ? Щом жена ти е съгласна така да я ползва значи нямаш грижи засега . |
|
Всичко записи: 723 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Февруари, 2010 - 14:08:15 |
|
|
|
|
|
|
О,ако не иска програмиране,тогава има още три свободни пътечки на него,ако,разбира се,не казах някоя глупост.какво ще стане,ако прехвърля пътечката за реле 2 на друга свободна пътечка на драйвера? Платката е чиста,не беше фатално залята. ___________________________________________________________________ пътечката на вход драйвер за реле 2 е трета,след нея е празно,така че за вход от трета на четвърта, и изход драйвер пак на четвърта. |
|
Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 23 Февруари, 2010 - 19:20:38 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Февруари, 2010 - 19:25:32 |
|
|
|
|
|
|
Последен коментар-Фурната работи прекрасно,като нова.Благодаря още веднъж,момчета.Справих се сам,но с ваша помощ. Сега долен нагревател работи, релето включва и изключва нормално. Прехвърлих веригата от пътечка 3 с мост на 4,а изход от 13 на 14. Драйвера тук подава информацията,като нормално прекъсва веригата. А бе,трябва и жената да ви благодари,че помогнахте. Иначе личния и бюджет за месец щеше да е абсолютна нула. Пожелавам ви успешна работа,благодаря,че помагате на хората.С уважение-Росен Русков |
|
Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 25 Февруари, 2010 - 13:27:18 |
|
|
|
|
|
|
вратичката на фурната ми се изцапа между двете стыкла. може ли някой да ми каже как се разглобява,за да се почисти |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 15 Март, 2010 - 15:19:28 |
|
|
|
|
|
|
фурна WHIRLPOOL AKZM 654/IX- дисплей здравейте, преди около 3 месеца закупих фурна Wirpool AKZM 6541X за прилична сума, от която още ме боли главана , но сега направо ще ми се пръсне , като се появи поблем ( ако моеже да се нарекат проблеми - житеиските несполуки в покупките ). вчера се появи проблем с дисплея - като работи фурната на повече от 30 мин и дисплея полудява - започват да мигат всички програми и да светят и да се редуват цифри и команди и това се получава на моменти. при изключване трябва да мине време и да изтине, че да започне да работи пак / получава се и при спад в напрежението на ел. мрежата/ ако това може да се нарече работа. искам ниакои да ми даде отговор да я нося ли на сервиз и в какво се састои проблема ако някои се е сбласквал със сходен случаи? Благодариа ви предварително ! |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 13 Декември, 2010 - 18:19:36 |
|
|
|
|
|
|
Замери ли захранващото напрежение ? |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Декември, 2010 - 18:43:08 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
canisan, като е на 3 месесеца, що не се обадиш в местния сервиз на WHIRLPOOL? Или искаш сам да си я "оправиш"? Ако не си се занимавал с елекроника и фурни - печелиш: "Отказ от гаранция". |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 13 Декември, 2010 - 22:17:49 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, оказа се проблема е в ел. таблото- в ел. прекъсвача( бушона), от там се чуваше леко пръщене , дори при натоварване на 6 А, далече от маx. - 25А се появаиваше този проблем , смених го с 32А и краи( при маx. капацитет на крага достигаше 24А ) След смяната никакав проблем. Преглеждаите добре ел. таблото !( за такива лаици ...., като мен ! |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 18 Февруари, 2011 - 15:33:43 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
canisan и ти стоя два месеца без фурна заради един бушон? |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 19 Февруари, 2011 - 09:26:16 |
|
|
|
|
|
|
Фурна Whirlpool AKPM 658 IX Здравейте, имам фурна и кермичен плот на Whirlpool от 3 месеца и имам следния проблем: когато фурната е включена повече от 1 час плота с котлоните става като коледна елха т.е. започват да мигат всички лампи, котлоните не работят и това продължава около 30 мин. след което се оправя. Според мен това се получава от нагряването на плота. Обаче мисля, че не е нормално да не може да се ползват едновременно фурната и котлоните. Дали при свързването на печката нещо е сбъркано? |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2011 : Отправено: 24 Ноември, 2011 - 22:46:49 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 24 Ноември, 2011 - 23:21:28 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
Станислав Волев, обърни се към гаранционния сервиз, но преди това питай фирмата, която ти прави монтажа, оставиха ли отвори за вентилация на фурната.
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 25 Ноември, 2011 - 08:26:03 |
|
|
|
|
|
|
Проблема се появява само когато работи фурната и то продължително време, а като са включени само котлоните всичко си е нормално. В понеделник ще звънна на човека, който я сложи и ще го попитам има ли такива отвори за вентилация. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2011 : Отправено: 26 Ноември, 2011 - 22:18:43 |
|
|
|
|
|
|
Фурнa за вграждане WHIRLPOOL AKZ 431 IX - Изписва F03 При включване в контакта изписва тази грешка. Няма никакво управление. От това което разбрах от сервизното , грешката е свързана с EEPROM. На платката има памет 24c02 , нейния дъмп ли е проблема или нещо в процесора. ако някой се е сблъсквал с проблема , моля да помогне. _______________________________________________________________________ След като не открих проблем по платката , намерих подобен дъмп , но преди да го сменям свързах само платката към дисплея и при включване изписа F01. След това закачихме всички кабели и фурната заработи а ние с колегата започнахме да се чудим как се оправи сама. Един колега сподели , че са имали същия проблем , при който при отваряне на фурната от парата се овлажнявала платката и отчитала тази грешка. Това в случая дали е така не знам. |
|
Всичко записи: 585 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 17 Януари, 2012 - 21:05:38 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте битови майстори!
Понеже е за същия модел фурна, няма да пускам нова тема. Имахме проблем с фурната Whrilpool AKZ431. Не работеше дисплея. При въртене на сляпо на въртоците, фурната си функционираше, но при неработещ дисплей, не се виждаше какви температури и режими са настроени. Симптомите бяха периодично сработване на дисплея и после пак го няма за неопределено време. Появяваха се половината символи, после изчезваха и т.н. Накрая отказа напълно. Ето в тази тема от друг форум, съм написал какъв беше проблема - http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?f=6&t=9057&p=116430#p116430
|
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 06 Март, 2012 - 18:40:00 |
|
|
|
|
|
|
може ли да ми кажете какъв е реда на кабелите че не мога да подкарам печката
|
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 13 Март, 2012 - 20:37:00 |
|
|
|
|
|
|
фурна за вграждане Wihrlpool AKZ431/IX - вентилатор
Здравейте!Имам нужда от помощ.Вентилаторът беше изгорял.Купих нов.При смяната му кабелните обувки се допряха и нещо укъси.Явно жена ми не беше изключила всичко.На платката има два триака за управление на двата вентилатора.Единият беше гръмнал.Подмених го.имаше изгорели пътеки.Възстанових ги.На клемите към вентилатора идва напрежение , но не може да развърти.А вентилатора е нов и при подадено директно захранване си върти нормално.Може ли някой да помогне? Пропуснах да кажа ,че първоначално бях пъхнал кабелните обувки и вентилатора завъртя нормално.Но после при монтирането към стената на фурната укъсиха двете обувки и тогава започна проблема. Tokodral |
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=9&topic=1567 |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Април, 2015 - 21:32:13 |
|
|
|