Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Микровълнова фурна LG MS-1907C

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Проблем с трансформатора
Energy

Нов участник

Здравейте, въпросната фурната е LG MS-1907C, след доста години вярна служба онзи ден при включване започна на пуши, та спрях я аз махнах и капака и видях че пушека излиза от вторичната намотка на трансформатора. И след като откачих буксите от първичната намотка, естествено проблема го нямаше и всичко останало си работеше. Направих някои замервания и на първичната намотка R=2,5Oh, на вторичната R=0,4-0,5Oh, дали трябва да е такова съпротивлението на здрава вторична намотка. И за диодът и в двете посоки ми дава единица, та и той май си е заминал. Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем и знаете дали този трансформатор може да се пренавие. Поздрави.

Първо откачих кабелите от вторичната намотка и трансформатора не пушеше, след това навързах всичко без магнетрона и трансформатора отново не пропуши, значи остава проблема да е в магнетрона, което означава нова фурна.
Иначе пробвах и диода на 220V и свързан и в двете посоки пропускаше някакво напрежение.

att-4bdc5a34914022.JPG

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Май 2010 : Отправено: 01 Май, 2010 - 19:43:32
kolyo

Админ
От: Русе

Откачи кабелите от магнетрона и пробвай, ако пак пуши , откачи кабела от вторичната на трансформатора и пак пробвай.

Диода се проверява на 220 волта
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=3&topic=5

Провери проходните кондензатори
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=3&topic=30

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Май, 2010 - 20:40:14
vi4o

Нов участник

Не става, изолацията е свършила. Не си прави експерименти да не направиш по-голяма беля. Казвам ти го от личен опит.

Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 12 Май, 2010 - 20:34:32
voinov

Нов участник

имам същия проблем с такава печка ,но пуши първичната на трафа ,не съм мерил магнитрона ,но ще го направя .
Та въпроса ми е ако има късо в магнитрона и пушеща първична заслужава ли си ремонт и колко ще излезе горе -долу като цена магнетрон +трансформатор , защото ,и най-вероятно след няколко пропушвания и трафа ще е не-много добре
предварително благодаря на всички отзовали се

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 19 Декември, 2010 - 18:31:04

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова фурна LG MS-1907C [Страници (1)]