Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Фурна AEG 41016VH-WN - ­ вентилатор

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Горният вентилатор работи постоянно
ICOKI

Нов участник

AEG competence ­ 41016VH-WN
Горният вентилатор работи постоянно.Това дали има нещо общо с програматора.

той работи денонощно затова и спирах захранването от бушона.
Сега й откачих клемата на вентилатора, но фурната роботи около 10-15 минути и спира, ако може да ме упътите за сервиз на AEG в Стара Загора.
Благодаря предварително.

att-4c07601080c9c1016.jpg

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Май 2010 : Отправено: 27 Май, 2010 - 13:48:40
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

Това дали има нещо общо с програматора.
1. Тук не се занимаваме с гадателство;
2. В печките няма програматор;
В този ред на мисли: - Най-добре се обади в сервиз на AEG

захранването на вентилатора за обдухване на фурните не минава през ключ! Той се управлява или от кликсон на около 60°С или от NTC през електронен блок.
Като това :
Идеята на охлаждащия("горния") вентилатор е да работи и след като си изключил фурната от ключа, докато охлади пространството над муфела.

att-4bfe8be573dc8_n05.jpg

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 27 Май, 2010 - 18:12:37
Sashko

Редовен участник
От: Враца

http://www.kkservice.bg/bg/partners.php
А ако не си в гаранция обади се на колегата Vialex

Всичко записи: 207 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 28 Май, 2010 - 20:52:03
anatoli lisi4kov

Участник
От: Дряново

Днес се сблъсках и аз с такъв проблем - охлаждащия вентилатор работи непрекъснато, щом е включен щепсъла. Клинксона -като посочения от колегата Vialex е изгорял и щом го пипнах се разпадна и кабелите се разделиха.
Това нещо кобинация от реле и защита ли е, че има четири кабела в него. Ще го поръчвам от БГ сервиз дано да го имат.
Ако може някаква схемичка , да ми стане по ясно как работи.Благодаря предварително.

Всичко записи: 79 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 02 Юни, 2010 - 21:03:57
боби 66

Редовен участник
От: гр. Сопот

При достигане на зададената температура контакта включва вентилатора, от което седва, че контакта е нормално отворен.
Идеята на охлаждащия("горния") вентилатор е да работи и след като си изключил фурната от ключа, докато охлади пространството над муфела

Всичко записи: 240 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 03 Юни, 2010 - 08:00:51
vi4o

Нов участник

включи го към ключът на фурната (реотаните) няма страшно че се изключва с фурната заедно и нов кликсон да сложеш пак ще се испече

Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 14 Юни, 2010 - 21:44:55
LAVA

Нов участник

Vialex
Здравейте, поповод темата (AEG 41016VH-WN) - и при мен е изгорял 'кликсона' (не сработва).
Моля за съвет откъде мога да намеря?
Благодаря, Любо

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 13 Декември, 2011 - 01:33:21
Nik333

Нов участник

включи го към ключът на фурната (реотаните) няма страшно че се изключва с фурната заедно и нов кликсон да сложеш пак ще се испече
vi4o, мерси много! Спести ми пари и време.
Имам AEG competence (фурна - бях я взел на старо) и два пъти се разваля точно тая джаджа. Няколко пъти пусках фурната да загрее по-бързо на 270C и след това се разваля. Явно и става много горещо на джаджата.

Ето какво направих аз (не съм експерт, но се справих):

att-55f7f08de782dn051.jpg

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2015 : Отправено: 15 Септември, 2015 - 13:18:53
kolyo

Админ
От: Русе

печка AEG 41016VH - при включване фурната след малко време става късо съединение
Печка, която е била изправна. Не е използвана 2-3 години. При включване фурната и термоограничителя, след няколко минути прави късо съединение. Измерих от страната на захранващия кабел. Късото е когато е включена фурната на произволен режим и е включен термоограничителя. Моля, ако някой има ел. схема на печката да ми я изпрати или даде линк. Кликсонът е нормално затворен(?). Когато е изключен, късото изчезва.
Тодор Миланов

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Юни, 2020 - 19:21:09
daniram

Редовен участник
От: Wien-Varna

Щом е след 2-3 минути късото, мисля ,че е нагревател... измери кой дава утечка към корпус (заземление)...

Всичко записи: 124 : Дата на рег-ция: Септ. 2014 : Отправено: 02 Юли, 2020 - 23:59:34

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Фурна AEG 41016VH-WN - ­ вентилатор [Страници (1)]