|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Купих си съвсем наскоро посочената ел скара. Проблемът е, че са поставили един терморегулатор с биметална пластина, който явно не е сметнат както трябва и държи нагревателя недостатъчно нагрят - нищо не можеш да опечеш, най-много да си претоплиш хляба. Първата я върнах, помислих, че е дефектна, но и втората скара която взех работи по същия начин. Понеже от едно време си знам, че като си купиш нещо, често се налага да го "побългариш", отворих я и изкривих контактната пластинка, за да стои постоянно включена. Сега пече перфектно, но ми се иска все пак да си имам екстрата "терморегулатор". Какво ще ме посъветвате - мислех си да се огледам за някакъв универсален регулатор на напрежение, ако се продават такива ...? |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 03 Октомври, 2010 - 19:53:23 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
но ми се иска все пак да си имам екстрата "терморегулатор" | някакъв универсален регулатор на напрежение | терморегулатор и регулатор на напрежение са "почти" едно и също, нещо като Калофер и Калифорния, ама не са взаимозаменими.
Първата я върнах, помислих, че е дефектна, но и втората скара която взех работи по същия начин. | Защо не смени марката?
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 03 Октомври, 2010 - 20:21:00 |
|
|
|
|
|
|
Отзад-напред:
Не смених марката, защото Neo-29лв - Tefal 129лв.
Ако използвам същата метафора - "Калофер"-а най-често е устройство с биметална пластина, което работи на принципа вкл/изкл, като от значение е продължителността на двете състояния (т.е. сегашният ми проблем - твърде кратко време стои включен) и чисто конструктивно трябва да се монтира в корпуса на скарата (което налага модификация). От друга страна "Калифорния"-та може да свали мощността от 2000W на примерно 1600W, което според мен е по-добре, защото няма механични части, искрене, нагар и т.н. Освен това е възможно да се постави преди щепсела и да си спестя конструкторската дейност. Затова и написах екстрата "терморегулатор" | , като краен ефект, а не начин на реализация!
Питам, защото уважавам мнението на вече препатилите, които могат да дадат практичен съвет за подобен проблем! |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 04 Октомври, 2010 - 14:16:32 |
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
С терморегулатор за фурна няма ли да стане? Или пък с "кликсон" на определени градуси. Доколкото знам има от 30C до 240C |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 04 Октомври, 2010 - 16:36:18 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
mambo по-принцип си много прав! Но устройство с биметална пластина, което работи на принципа вкл/изкл, като от значение е | ... температурата!!! Тя е единственото!!!, което определя продължителността на двете състояния. http://ept2.hit.bg/lekcia4.2.pdf Ако при твоята скара, твърде кратко време стои включен, причината е, че е изключва при ниска температура! Решенията са две: - "натягане" на пластината за да изключва при по-висока температура(не го препоръчвам, защото има риск да не "уцелиш" правилната температура); - смяна с друг термогегулатор(за по-висока температура); Варианта да намалиш напрежението с регулатор на напрежение ти намаля мощността на скарата и рискуваш да не достигнеш температура на скарата дори и за да си претоплиш хляба. Така, че избора е твой! Успех! |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 04 Октомври, 2010 - 19:35:27 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте!И аз си купих същата скара Нео.Учудих се ,че уж работи т.е. загрява ,но не пече.Чудя се каква да я правя.Не се ли пробват тези ел.уреди преди да се пуснат на пазара?Въпросът ми е какво да я правя?Купих я това лято ....още е в гаранция....дали ще ми я върнат и да ми върнат парите.Явно при всички скари съществува този проблем.Ние потребителите нямаме вина за тези некачествени стоки нали?Би трябвало вс скари да се изтеглят от мрежата! |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2011 : Отправено: 30 Октомври, 2011 - 23:24:34 |
|
|
|