Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Микровълнова Samsung M182DN - ­ магнетрон

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 след смяна на магнетрон се държи странно
Chefo

Нов участник

Здравейте! Имам питанка относно поведението на микровълновата ми след ремонт.
В един прекрасен ден (по-скоро вечер) спря да топли. Върти, свети, но не топли. След проверка на двата предпазителя, отиде на сервиз. Оказа се магнетрона, естествено, замениха ми го с нов такъв, но на LG - 2M226. Видях че има малка разлика в параметрите, а като цена всичко ми излезе 30+5 лева.
Не се "оплаквам" от загряването - топли си както трябва. Но от време на време дисплея се побърква - задавам му например 30 секунди за топлене, печката работи 10 секунди, след което циферблата започва да отчита нагоре и много бързо. В режим на размразяване на втория-третия път след като включи нагряването се държи по същия начин - хуква нагоре и стига 60 минути. Понякога пък вместо да тръгне нагоре, направо изписва 0 и пищи за свъшрване.
Това, което забелязах, че са сложили момчетата допълнително, е един (предполагам) кондензатор, свързан както е на снимката.
Обувката, която оригинално беше на това място, не видях къде са я вързали.
Има ли нещо, което могат да направят по печката или да си я ползваме така както е, но без да разчитаме на таймера?

att-4cb49168a17bb182.jpg

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 12 Октомври, 2010 - 11:09:52
thebest

Нов участник

30+5 лева.
За тези пари няма как да са поставили нов магнетрон, има нещо гнило тук.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 12 Октомври, 2010 - 15:01:09
Chefo

Нов участник

Още като говорих предварително с момчето от сервиз/магазина за техника втора употреба за симптомите, и за това, че ме притеснява че магнетрона е скъп, той каза: "След като ти е ценна печката, ще сложим един нов магнетрон за 30 лева и ... " Аз го разбирам че е нов, но все пак не мога да споря
Как мога да го разбера, ако трябва ще отворя и ще снимам печката отвътре.
Може ли да има някаква връзка, ако магнетрона е втора ръка ... той не е ли крайно устройство - има сигнал-работи-няма-не работи? В смисъл може ли в него да "се износва" и да кара електрониката да прави номера?

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 12 Октомври, 2010 - 19:22:10
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=3&topic=91

Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Октомври, 2010 - 19:58:07
Chefo

Нов участник

Благодаря! Значи спасение няма

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 13 Октомври, 2010 - 19:38:03
ivo1

Нов участник
От: В. Търново

За тези пари незнам какъв читав магнетрон ще си намериш, че и с труда за смяната. В момента от КиК, предлагат нов магнетрон заместващ твоя на 49 лв с ДДС. За 30 лева най-много да ти е сложил стар магнетрон или да е сменил преходния кондензатор.

Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 16 Октомври, 2010 - 23:35:35
goran_jan

Редовен участник

Здравејте имам проблем сас саштта микровлнова .При вклучване в контакта на дисплеа исписва само 00 00 и не реагира.Бушоните са здрави нема нагорели елементи по платките.мола за помошт

бутоните как да ги провера дали са добре

Всичко записи: 102 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 03 Февруари, 2017 - 23:37:25
rope

Постоянен участник
От: София

Бутоните как са ?

То този модел май е само с 1 бутон и енкодер, премери го с омметър .

Всичко записи: 427 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 05 Февруари, 2017 - 08:42:21

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова Samsung M182DN - ­ магнетрон [Страници (1)]