Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Микровълнова HAIER ??? - ROTARY ­ SWITCH

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 потенциометър за задаване на времето
izashev

Нов участник
От: Дупница

Някой който се е сблъсквал с проблем при управлението на МВФ с дигитално управление, да даде съвет или обяснение, що за потенциометър е този, с който се задава времето за работа на фурната. Той по изпълнение е безконечен-ляво,дясно и проблема е, че на корпуса му няма никакви означения. Търсих тук във форума подобна тема, но не откривайки я поставям въпроса тук за помощ.
Ако приложите и схема ще е още по-добре.
Не пиша конкретния модел на фурната защото е на мой познат и не съм му искал подробни данни, но ако трябва ще ги поместя. Важното е принципа.

Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 11 Януари, 2011 - 18:12:06
kolyo

Админ
От: Русе

Напиши модела, иначе ще изтрия темата

Ами сцепи го и ще разбереш какъв е принципа - не е потенциометър, а селектор
Закачи омметър между масата(най вероятно средния извод) и някой от останалите - като го въртиш бавно трябва да ти дава късо/отворено

att-4d2c8f201607f972.gif

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Януари, 2011 - 18:48:36
izashev

Нов участник
От: Дупница

Кольо, това което си написал ми е достатъчно. Писал съм, че не знам за модела и затова съм се извинил. Важно беше да разбера принципа, което ти си направил, благодаря ти.

Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 11 Януари, 2011 - 19:43:03

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова HAIER ??? - ROTARY ­ SWITCH [Страници (1)]