|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Имах голяма борба с тази печка като проверих всичко описано по доста форуми. Първоначални симптоми - Бръмчене и работеща печка като в последствие бръмчене не винаги + неработеща микровълнова но работещ грил. Проверих Магнетрона - изглежда като нов освен това го замерих и би трябвало да работи. проверих и 2-те намотки на повишаващия траф - работи. Високоволтовия предпазител - като нов - работи. Оказа се че имам проблем със захранването към трафа - някакси идваше фаза но не и нула. След сваляне на платката за управлението поразгледах и видях 2 релета-бобини. Мисля, че така се казват. Ето линк как изглеждат: http://www.selectronic.fr/includes_selectronic/pdf/Hongfa_Relay/JQX-62F-1507.pdf
Тъй като Грил-а си работеше а релетата бяха еднакви ги замених. Микровълновата тръгна и нагрява. Питането ми е следното. Къде мога да намеря такова реле? Освен това каква може да е причината за неработенето, вероятно стапянето на това реле и като сложа ново дали ще изгори отново?
Благодаря на всички предварително за мненията. ________________________________________________________________ Отново съюия проблем. След няколко ползвания отново започна бръмчене. Предполагам това бръмчене идва от релето, звучи точно така. Сега не бръмчи и микровелето не работи отново. Кажете какво да снимам ако може някой да ме насочи какво да търся. Не съм чак такъв специялист но определено има проблем в захранването или дигиталното управление. От както ми започнаха проблемите освен бръмченето алармата за край на програмата звучи по странно, все едно не и стига ток и писка по друго яче. Когато работи микровелето в момента дисплея започва като че леко да премига, докато по рано не беше така. Като цяло изглежда като проблем със захранването на управляващия блок.
|
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Апр. 2011 : Отправено: 30 Април, 2011 - 10:06:29 |
|
|
|
|
|
|
Такова реле можеш да си купиш от всеки магазин който продава електроника. Причините може да са няколко.Изгоряла бобина, нагорели силови контакти а останалото е божа работа. |
|
Всичко записи: 214 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 30 Април, 2011 - 12:37:23 |
|
|
|
|
|
|
Имаш проблем с захранването. Щом ти примигва дисплея. Виж в платката на захранването ако има електролити ги смени профилактично. Дай една снимка на платката. |
|
Всичко записи: 635 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 03 Май, 2011 - 16:48:29 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Апр. 2011 : Отправено: 03 Май, 2011 - 21:39:04 |
|
|
|
|
|
|
Точно същото не знам дали ще можеш да намериш но спокойно можеш да сложиш друго. Само характеристиките му трябва да са равни или по голени от това което ти е оригиналното. Само трябва да разбереш къде се закача управляващата намотка и контактните му пластини. С уреда ще го разбереш( на верига) и си ти Скоро ми трябваше подобно реле и в пасат имаше подобно. С малко преработка и заспа на 6 ето ти линк на магазина но не пише от кой град си не знам дали имат там магазин http://www.pasatbg.com/ |
|
Всичко записи: 635 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 03 Май, 2011 - 23:07:12 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря ти много Здравкич. Понеже ми стана любопитно ще то Високоволтово реле-бобина, реших да изкормя едното за да го разгледам. Та то си е обикновенно реле което се управлява от 12-13 (това получавам на всяко след пускане на съответната функция: грил или микро) и управлява 220 волта. Има 2 крака повече, които са за закрепване към платката. Вече имам стабилно постоянно напрежение към тях. Предполагам скапания кондензатор не е изглаждал добре и бръмченето което имах е било от отиващото си реле. Като са последно ще се опитам да го тествам с едни 12 волта. Странното е че си изглежда здраво но ще видим. Ще пратя резултати като финиширам борбата. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Апр. 2011 : Отправено: 04 Май, 2011 - 00:25:39 |
|
|
|
|
|
|
Но за да ти се стопява релето обаче нещо във веригата която комутира според мен не е наред. Провери за утечки към корпус. |
|
Всичко записи: 635 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 04 Май, 2011 - 09:43:23 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Финалните резултати са следните: - Релето не се е стопило, а както ти казах ми изглежда съвсем здраво. Просто контакторите на веригата с 220 В изгкеждаха матирани-посинели. След като го закачих към 13 В релето работи сякаш нормално. В крайна сметка след монтажа пак не работеше - китайска работа. А съм сигурен че бяха леко нагорели, защото микровълновата заради изглаждащия въпросния проблемен кондензатор релето постояно цъкаше и бръмчеше, тоест е направило толково превключвания(искрене) колкото за 10 години работа сигурно.
Крайния резултат: Кондензатор, заради който управлението не работеше като хората и едно реле. Подозира че и второто ще сдаде багажа скоро. Останете си със здраве и благодаря за съпорта. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Апр. 2011 : Отправено: 04 Май, 2011 - 20:11:37 |
|
|
|