Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Микровълнова Nova NT-261M - не ­ загрява

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

ceckin

Нов участник

Здравейте, Имам микровълнова фурна Nova NT-261M , която не загравя.
Отворих я и първата ми работа бе да сваля магентрона (Panasonic 2M210-M1), замерих го и всичко изглежда в нормите (0-1 ома между клемите, безкрайност между клемата и повърхността).
Извадих кондензатора и няма видими проблеми с него.
Замерих диода и съпротивлението играе доста, предполагам и той е в ред.
Замерих трафа и тук е изненадата ми, че и на двете клеми (отиващи към магнетрона) няма напрежение (DC). Загледах внимателно трафа и се оказа, че има две хоризонтални черти по корпуса, като стопено с електрожен от край до край.
Моделът на трафа е: GAL-700E-1
Въпроса ми е как да съм сигурен, че само в трафа е проблема, защото за 50-60 лева мога да си купя нова фурна в гаранция?

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Май 2011 : Отправено: 21 Май, 2011 - 21:32:26
kolyo

Админ
От: Русе

Закачи амперклещи към някой от двата кабела на магнетрона и замери тока - около 10 ампера
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=3&topic=5

Всичко записи: 12555 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Май, 2011 - 21:34:00
ceckin

Нов участник

Всъщност след малко четене за Високо волтовият диод, излиза че този които съм измерил всъщност има голяма вероятност да е изгорял, но според доста съфорумници щом диода е заминал, е заминал и магнетрона е заминал. Някакви съвети?

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Май 2011 : Отправено: 22 Май, 2011 - 00:15:56
Zdravkicha

Супер участник
От: Варна

Не е задължително 100% да ти е заминал магнетрона. Какво съпротивление ти даваше диода?

Всичко записи: 635 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 22 Май, 2011 - 07:09:07

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова Nova NT-261M - не ­ загрява [Страници (1)]