Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

печка KORTING K 51 A - газов ­ котлон

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

ESO

Нов участник

Здравейте,имам проблем с готварска печка на ток и газ KORTING K51 A .
Проблема е следният при запалване на котлона , натискам копчето за пускане на газ-запалва, изчаквам няколко секунди-пускан и изгасва.
Това го прави само на единият котлон.
Ясно ми е че от термо защитата, но как мога да го отремонтирам. Благодаря!

Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 06 Юни, 2011 - 16:18:32
AngelsDance

Нов участник

Виж дали термодвойката се нагрява и дали е стегната в крана който натискаш Ако е ОК сменяй я

Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 06 Юни, 2011 - 23:20:29
ESO

Нов участник

Благодаря за отговора, а от къде мога да купя термодвоика?

Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 07 Юни, 2011 - 07:17:01
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

ESO, преди да почнеш разглобяване и смяна на термодвойки, ТЕП-ове, кранове и т.н., пробвай да запалиш котлона без врътката(завърташ и натискаш самата ос на крана). Често срещано е врътката да опира в ламарината и да не може да натисне ТЕП-а докрай(съответно напрежението от термодвойката не може да удържи ТЕП-а). Ако без врътка запали и задържи, напъхай нещо в дупката на врътката, за да я повдигнеш.

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 07 Юни, 2011 - 20:42:42
ESO

Нов участник

И така разглобих печката отгоре,и се оказа че на въпросният котлон едната термодвойка е откачена/поне така си мисля че е термодвойка-едната е на корпус а другата влиза в сензора до котлона/ дали там е проблема?

Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 07 Юни, 2011 - 22:41:27

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » печка KORTING K 51 A - газов ­ котлон [Страници (1)]