Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Печка Diplomat DPL 203 VB

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 има ли начин да се смени голямата плоча без да се сваля фурната ?
rope

Постоянен участник
От: София

Въпросът ми е има ли начин да се смени голямата плоча ,без да се сваля фурната .
Достъпа до винтовете на плота е доста затруднен , все пак ако някой има идеи ще съм благодарен !
http://www.diplomat.bg/bg/product/diplomat-dpl-203-vb-178-9.html

att-4e11fd81a34b9203.jpg

Всичко записи: 427 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 04 Юли, 2011 - 19:56:40
Zdravkicha

Супер участник
От: Варна

Има начин но ти трябва една по-дълга отвертка че болтовете са заврени на ....манчу в пикчу
Доколкото помня се махаше страничния панел-от към ключовете за по- лесен достъп.

Всичко записи: 635 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 05 Юли, 2011 - 05:48:40
staroto

Нов участник

Печка Diplomat DPL 203 VB - схема
Търся схема за подвързване на печка Diplomat-203 и по точно фурната към ключа. ___________________________________________________________________
Имам печка дипломат и след като я разглобих сега ми е малко трудно да свържа ключа към фурнанта.
Моля който знае и има схема за свързване да ми я изпрати.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2011 : Отправено: 12 Ноември, 2011 - 18:51:08
martinov_1992

Нов участник

Наложи ми се и на мен да сменя бързо нагряващия котлон на моя "ДИПЛОМАТ"
Е.......и и печката и намерата. Как са я сглобявали не знам, това само БГ инженер може да го направи. То да смениш котлона трябва да съсипеш цялата печка. Кой мозък го е измислил не знам, но със сигурност е болен. Направо ми се е...а м......та докато я разглобя. Убедих се че това са печки еднократки. Купуваш, ползваш и като откаже хвърляш...........Ще се опитам да приложа и снимков материал...така изглежда печката откакто й свалих котлона, т.е. това е само фурната с превключвателите.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2012 : Отправено: 10 Август, 2012 - 23:18:48
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

само БГ инженер може да го направи
Кой мозък го е измислил не знам, но със сигурност е болен.
Не е български, а КИТАЙСКИ!

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 10 Август, 2012 - 23:24:24
Иван Милов

Нов участник

Може ли по подробно да обясните последователността за разглобяване (сваляне на страничния капак) на ел.печка "Дипломат"

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 03 Юни, 2013 - 07:52:43
pacofazomera

Постоянен участник
От: Русе

първо задния капак ,горния плот и тогава страничния капак.в зависимост от моделите има разлики в захващането ,но последователността е същата(най новите модели може и без да се маха задния капак)

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 03 Юни, 2013 - 08:18:43
xiliada

Нов участник

Тая пчека е чист боклук. От Технополис я купихме преди около 7 години и на три пъти се наложи да и сменяме котлоните - изгоряха предполагам заради едновременно включване на фурната и котлон

Сега когато фурната е включена, малкия котлон не работи.

Индикатора на фурната (лед дисплей) светва когато фурната НЕ РАБОТИ!

Самите котлони са бързонагряаващи - това е единствения плюс (пред раховеца, който имахме преди)

ФУРНАТА е най-големия ПРОВАЛ : от долу не пече достатъчно, защото - 1) долния реотан е в пъти по-малък от горния (това е очебийно) 2) поставките за скарата - две на брой - са много високо разположени. Въобще нищо не ми се получава в тая фурна...

А ОТНОСНО СЛУХА, КОЙТО СЕ РАЗПРОСТВАНЯВА, ЧЕ ИМАЛО КИТАЙСКИ ФАЛШИФИКАТИ НА ТАЗИ ПЕЧКА (ИЛИ ВЪОБЩЕ НА УРЕДИТЕ НА ЕЛДОМ) - А ДАЛИ САМАТА ФИРМА ЕЛДОМ НЕ СИ ГО РАЗПРОСТРАНЯВА ТОЗИ СЛУХ ЗА ДА СИ ИЗМИЕ РЪЦЕТЕ

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 24 Ноември, 2013 - 09:39:37
pacofazomera

Постоянен участник

имаха една серия горящи плочи и 2 3 години си бяха с тях ,сега ги оправиха .Лед дисплей нЕма има сигнална лампа и като се обърне щепсела угасва-пише го в упътването изкл на малкия котлон е с цел защита и си го пише също

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 27 Ноември, 2013 - 21:50:06
kolyo

Админ

Мини комбинирана печка ­ Елдом-Дипломат - сваляне врата на фурната
Как се сваля врата на фурната и смяна външното стъкло?
Костадин Деведжиев

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Януари, 2022 - 18:51:53

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Печка Diplomat DPL 203 VB [Страници (1)]