|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, имам готварска печка Crown , на която като се включи големият котлон, започва да работи и горният нагревател на фурната. Извърших следните ремонти: Подмених кабелите на котлона от плочата до ключа - изолацията беше нагорqлa от температурата (типично по нашенски са икономисали лъчезащитното фолио на фурната и предпазната ламарина на котлона). Прекъснах единият кабел на горният реотан и сложих прекъсвач. Като пробвах фурната, се оказа че горният реотан не работи въпреки че през прекъсвача минава ток. Имам съмнения че има оплетени кабели затова се нуждая от ел схема преди да се заема с разплитаен на пъзела Благодаря Ви за помощта _______________________________________________________________________ Качих снимка на панела, но не знам колко ще стане ясно от нея, защото пластмасата е пообгорена от експлоатация Терморегулатора е едновременно и изключвател. Модела е с бяло копче за грила, а червеното над него е мое дело.
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2011 : Отправено: 13 Август, 2011 - 12:06:42 |
|
|
|
bamze
Супер участник От: Варна
|
|
|
|
Тези модели откъм изработка са направо S-класа в този ценови клас . Схема едва ли има публикувана . Модела за ,който питаш само с терморегулатор за фурната ли е или има и ключ за горни и долни нагреватели ? На повечето терморегулатора превключва дали котлони или фурна а бялото ключе е за грил ама ги има и в други разновидности . ___________________________________________________________________ Е щом е в тази конфигурация няма как да тръгне грил и котлон ако не е объркана инсталацията . Нагреватели фурна са на едно и да тръгнат разделено нещо е объркано . Разплитай и мери . |
|
Всичко записи: 723 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Август, 2011 - 14:59:13 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря, това и ще направя |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2011 : Отправено: 14 Август, 2011 - 10:26:43 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Изрових тази стара тема, за да я използвам да задам въпрос. Имам същата фурна и оня ден спря да работи горния реотан...казах си заминал е и разглобих фурната...но уви реотана си работи. Когато го включа на "грил" си работи, но като превключа на фурна и отгоре спира да пече. Отворих да видя какво е състоянието на кабелите и забелязах един елемент точно зад ключето което превключва от фурна на грил. Вързан е между 2те кабелчета влизащи в средата и единия край на ключето. Лошото е че елемента се разпадна и не можах да видя какво пише на него... Схема също не успях да намеря... Някакви идеи какво е това?
В крайна сметка се оказа, че това е диод намаляващ мощността на горния реотан когато работи заедно с долния в положение "фурна" на ключето. Мисля да сложа 10А10 R-6 1000V 10A ... |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2015 : Отправено: 10 Февруари, 2015 - 09:09:10 |
|
|
|