Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Микровълнова Candy CMG2893DW - ­ искри

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 искрене от магнетрона
tonko_72

Нов участник

Имаме микровълнова печка Candy, която искри от магнетрона - капачката му е стопена частично. Смених го с друг, но пак искри. Какъв може да е проблема и къде да го търся?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 03 Декември, 2011 - 08:48:09
Zdravkicha

Супер участник
От: Варна

А слюдата как е? Ако има следи от прогорено смени я и нея. И виж дали няма места с обелена боя във фурната на които да се вижда метала. Ако има ги боядисай.

Всичко записи: 635 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 03 Декември, 2011 - 18:30:22
tonko_72

Нов участник

Слюдата е нагоряла, а вътре е инокс - не е боядисана. Тнездото на магнетрона е опекано и то.

att-4eddc34e6aeea1_08.jpg

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 06 Декември, 2011 - 09:25:02
Zdravkicha

Супер участник
От: Варна

Слюдата е за смяна. Ако е здрав магнетрона опитай само да боядисаш гнездото, макар да ме съмнява да е оцелял.

Всичко записи: 635 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 06 Декември, 2011 - 13:27:53
psc_ivan_carski

Редовен участник

Здравейте,отскоро се опитвам да поправям микровълнови (самоук съм),имам един можеби за вас глупав въпрос:след като е имало нарушено покритие на боята и излизат искри оттам с какво се боядисва има ли значение боята каква е,и става ли със спрей?

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 15 Януари, 2014 - 12:02:04
mgdmgd

Редовен участник

Няколко съм правил (може би 2 , 3 ) без да боядисвам нищо , само почисвах добре повърхноста. Работеше и никой не се оплака в последствие. После четох някъде по форуми , че трябва да се боядиса. От тогава нанасям тънко покритие от високотемперетурен силикон. Капачки за магнетрона си правя от електролитни кондезатори и се получават добре. За сега (може би около 5-6 години) нямам рекламации. Дори има 2 на мои роднини , които работят така.

Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 15 Януари, 2014 - 12:20:44
mitak273

Нов участник
От: Русе

Би ли споделил как правиш капачката на магнетрона от кондензатор-в момента имам проблем с една микровълнова Панасоник.Няма откъде да намеря капаче затова питам,а предполагам че и на други колеги ще им е интересно.Вместо слюда тази печка има пластмаса която е нагоряла също-с какво бих могъл да я заменя?Благодаря предварително.

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 16 Март, 2014 - 14:26:36

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова Candy CMG2893DW - ­ искри [Страници (1)]