Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Микровълнова TAURUS speedy ­ 970.003

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 магнетрон
kamikatzeto

Редовен участник

Има ли гаранция че магнетрона е здрав.

att-4ee354019d169urus.jpg

Всичко записи: 214 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 10 Декември, 2011 - 04:51:13
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

Има ли гаранция че магнетрона е здрав.
Като му смениш шапката и го пуснеш, сам ще разбереш... Ако запали - добре, иначе честити новата печка.

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 10 Декември, 2011 - 07:12:40
kamikatzeto

Редовен участник

Ако е здрав с тая шапка възможно ли е да работи?Аз не сам пускал печката,но клиента казва ,че искри.Да меканита е обгорял и боята около него.А нова шапка от къде може да се намери?Продават ли се?

Всичко записи: 214 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 10 Декември, 2011 - 09:25:57
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

kamikatzeto като чета написаното, явно не си правил MW. За да разбереш жив ли е магнетрона трябва да го пуснеш да работи. За целта:
- Махни изгорелия миканит;
- почисти с шкурка обгорялата боя;
- сложи магнетрона без шапка;
- сложи в печката чаша с вода и я включи.
Ако не запали и/или товари трафа - вече говорихме за "Честито"
Ако запали:
- шапка може да вземеш от вече "бивш" магнетрон. Нови шапки продават ама комплект с магнетрона.
- почистената от обгоряло ламарина боядисваш с термоустойчива боя
- режеш нов миканит и си готов

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 10 Декември, 2011 - 13:48:45
kamikatzeto

Редовен участник

Vialex всичко това съм го направил.Магнетрона запали и работи нормално.Всички наранени участаци съм ги боядисал с термоустойчева боя,но взе да искри м/у корпуса и металната рамка на вратичката.Язвата я почистих и боядисах довечера ще видя резултата.

Всичко записи: 214 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 12 Декември, 2011 - 07:39:44

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова TAURUS speedy ­ 970.003 [Страници (1)]