Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Акумулираща печка Металургия - ­ нагрява постоянно

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

barelata

Нов участник

Имам една стара акумулираща печка,която не се използваше до сега, но ми се наложи да я включа и се оказа че не изключва,а нагрява постоянно. На всичкото отгоре затопля само в горната си част.Някой предполага ли каква е причината и дали мога да си оправя сам.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2012 : Отправено: 04 Февруари, 2012 - 18:57:50
pacofazomera

Постоянен участник
От: Русе

или терморегулатора не изкл или в долната част където е осезателя му не е достигната зададената температура..

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 05 Февруари, 2012 - 13:25:09
Profi_Cooler

Участник
От: Пловдив

Имам една стара акумулираща печка,която не се използваше до сега, но ми се наложи да я включа и се оказа че не изключва,а нагрява постоянно. На всичкото отгоре затопля само в горната си част.Някой предполага ли каква е причината и дали мога да си оправя сам.
Здрасти Колега,
Повечето модели акумулиращи печки имаха ключ 5- позиционен(0,1,2,3 и 4).
Да не би да е включена на 2 или 3 - при едно от двете положения загряваше само горните нагреватели.
А за да изключва и да включва терморегулатора трябва да е на 4.
Но има и вариант част от нагревателите да са изгоряли или по скоро някой връзки да са нагорели и да не правят контакт. и пак ще нагрява само част от нагревателите.
Поздрави!

Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Апр. 2011 : Отправено: 06 Февруари, 2012 - 18:04:18

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Акумулираща печка Металургия - ­ нагрява постоянно [Страници (1)]