Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

фурна Nardi FE 7616


Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 
Гост


Не е регистриран!


Здравейте! От известно време насам нещо става с фурната ми, но поради слабите си технически познания, не мога да разбера какво...
Констатирах, че има проблем с фурната ми след няколко неуспешни опита да опека сладкиши в нея. Виждах как първоначално се надигат, а впоследствие спихват и остават така до самия край на печенето.
"Сладкишите", които изваждах накрая, бяха клисави и сбити, недоопечени в средата, а с коричка отгоре, отдолу и по краищата. Излишно е да ви обяснявам колко продукти похабих, докато се уверя, че проблемът не е в мен или в самите продукти. Дори рецепти, които винаги до момента съм приготвяла без проблем, напоследък не стават. Ястията се опичат по-бавно и по-неравномерно от обикновено.

Повиках техник от сервиза на марката в града, в който живея. Той погледна отгоре-отгоре и каза, че всичко е наред. Горният и долният реотан работели...

Видях, че горните реотани всъщност са два - един, който минава покрай стените на фурната, и друг, който се явява вътрешен. Техникът ми обясни, че двата печали при различни режими - външният се включвал, когато избирам печене с горен и долен реотан, а вътрешният работел при т.нар. лъчево печене или грил, както го наричат в сайта на марката. Вътрешният бил по-мощен и се ползвал, когато искам да запека нещо само отгоре и то да хване коричка (например мусака със заливка). Не знам дали е така наистина - моля, нека експертите да се произнесат дали при всички фурни е така!
Забелязах също и че когато включа фурната да загрява, светлинната индикация, която сигнализира дали е достигната зададената температура, светва и изгасва периодично. Така ли трябва да бъде?

И така, основните неща, които биха могли да ориентират специалистите за естеството на проблема, са следните:
1. неравномерно и по-бавно опичане на всички ястия;
2. при печивата, които предполагат втасване/бухване, първоначално се наблюдава увеличаване на обема, а след това същият спада и остава така до края на готвенето.

Моля Ви, помогнете със съвет или идея какво може да не е наред с моята фурна. Отново уточнявам, че не винаги е била в такова състояние - преди време си печеше чудесно и се справяше добре с всякакви ястия (месни, безмесни, тестени и пр.). Моето предположение е, че не успява да задържи температурата, която е зададена. Такова спадане на тестени изделия се наблюдава например, когато вратата на фурната се отвори в първите 15-тина минути на печенето. Тестото спада от досега със студения въздух, идващ отвън. Това ме навежда на мисълта, че нещо подобно се случва и сега, без обаче аз да се намесвам, т.е. при затворена врата на фурната. Както вече споменах обаче, моите технически познания са почти нулеви, така че нямам представа какъв може да е проблемът. Ще съм благодарна за всяко мнение или съвет!

Отправено: 18 Февруари, 2012 - 22:39:40
pacofazomera


Постоянен участник
От: Русе


правилно ви е обяснил техника. турбо нагревателя работи ли?в 99 % от случаите той умира пръв

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 20 Февруари, 2012 - 23:12:05
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » фурна Nardi FE 7616 [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0102 ]   [ Gzipped ]