|
|
|
|
|
|
|
Фурна за вграждане WHIRLPOOL AKP 237/01 Както печеше , изгасна лампата и спря да пече , но таймера продължава да работи и охлаждащия вентилатор .. Възможна ли е причина да е изгорял нагревател ? ________________________________________________________________________ Благодаря за схемата , но след замерване според мен е реле от платката , което трябва да подаде фаза на 7 тактовия ключ . Идея откъде да закупя електронно контролния модул ?
проблема е във веригата която управлява релето ( транзистори , които са печатен монтаж ) |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Февр. 2012 : Отправено: 25 Май, 2012 - 22:04:51 |
|
|
|
|
|
|
по-скоро някой термостат да е изкл. |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 26 Май, 2012 - 09:40:27 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 26 Май, 2012 - 14:12:39 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
може да шунтираш контактите на релето. И без това никой не ползва този таймер по предназначение, освен да показва часа. _____________________________________________________________________ С шунтирането на контактите на релето, решаваш наведнъж всички проблеми във всички транзистори, даже и да са "печатан монтаж". И вече няма да имаш никога проблем с електронно контролния модул. Той просто си стои там да ти показва часа. |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 27 Май, 2012 - 18:02:54 |
|
|
|
|
|
|
печка WHIRLPOOL AKP 237/01 - платка Здравейте, имам затруднения при ремонта на платката единственото нещо което гори след смяната на 2 резистора 68 ома е диод suf 2000 другите два диода са здрави SUF4007 Diotec . Трафчето си дава съпротивление на крачетата. http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1512127884z.jpg Предлагат ли се платки не искам да окъсявам релето поне за сега __________________________________________________________________________ Поръчах чипа а съпротивлението под 6-пин купол за дисплея дава реално на късо 1-2 ома при замерване. цветовия код (red red yellow gold ) 320k Ohms 5% при кафяв корпус нз колко са верни цветовете !
|
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Дек. 2017 : Отправено: 01 Декември, 2017 - 16:10:29 |
|
|
|
|
|
|
Като смениш чипа ще спре да гърми. ___________________________________________ Не е резистор, а бобина
Между другото, пробва ли платката с откачен дисплей ? да не излезе че процесора е опукан. |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Декември, 2017 - 16:37:24 |
|
|
|
|
|
|
Печката се размина с две съпротивления по 68ома и един дион 2000 серия :Д и малко ток до лактите понеже забравям да сваля бушона на таблото :Д чипа ще остане за резерва Мерси за информацията и най вече за подкрепата :Д |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Дек. 2017 : Отправено: 01 Декември, 2017 - 18:20:54 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Имам същата фурна и снощи като се прибрах, моите домашни терминатори ми съобщиха, че земното притегляне е развалило фурната, не били те. Таймерът работи, показва часа, но няма никакво управление от копчетата и фурната не може да се пуска. Не съм разглобявал, защото само това ми е на главата. Някакви предположения? |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Февр. 2012 : Отправено: 13 Март, 2018 - 10:00:43 |
|
|
|