Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

микровълнова tarrington house ­ mwd2820g

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 нищо не работи
psc_ivan_carski

Редовен участник

здравейте,по-принцип никога не бях отварял микровели,но реших,че вече е време да ги науча и тях...разбира се с малко помощ от ваша страна ,,колеги'' ако е възможно.На въпроса:електрониката изглежда работи,правя необходимите настройки натискам старт започва обратно отброяване,но не тръгва нито магнетрон нито вентилатор,от това което разгледах и замерих според мен има два диода до кондензатора мерих ги и не ми дават нищо дори на 20М ом,по принцип не трябва ли да е един диод и да има предпазител там,или съм в грешка... благодаря предварително!

като нова е всичко свети по нея,съжалявам но в момента няма как да кача снимка,ама при мен няма предпазител или поне и двете джаджи ми приличат на диоди на тях пише:
HV-
CX2P1
RG1C5 а на другото: CL01
-12
RG104

на входа на трафа няма 220 в.
тръгнах назад микретите изглеждат здрави,мерих по платката и установих,че до малкия траф на платката няма никакво напрежение,имаедин елемент който незнам каква роля играе,а той е :lnk364pn ,дали не е от него и мога ли да го замеря ...

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 14 Август, 2012 - 16:47:21
kolyo

Админ
От: Русе

LNK364PN е импулсното захранване на платката - ако не работеше, нямаше да свети дисплея
Ако голямото реле на платката не цъка, най вероятно микрека на вратата с тънките кабели не затваря

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Август, 2012 - 13:15:24

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » микровълнова tarrington house ­ mwd2820g [Страници (1)]