|
Индикацията показва, че работи, но не нагрява! |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Имам следният проблем с котлони на керамичен плот на Gorenje - пускам котлона на 9, започвам да готвя и в един момент установявам, че котлона не нагрява. Опитвам да пусна другият котлон и съответно на котлона е указано, че е на 9, но и той не нагрява. Изключвам котлоните и опитвам отново резултата е същият- не нагряват. Изключвам бушона и опитвам и пак същото. Понякога работи 5минути, понякога 20мин. Но тъй като незнам кога ще изключи не смея да започна по продължителна работа. Имате ли някаква идея къде може да е проблема и как да го отстраня. Предварително благодаря!
|
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 04 Септември, 2012 - 15:57:02 |
|
|
|
|
|
|
Ами при всички случаи трябва да се разглоби и да се огледат платките. |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 04 Септември, 2012 - 23:33:20 |
|
|
|
|
|
|
пукнати спойки на релетата на платката .виждат се с просто око и почти всяко горене го има тоя дефект .. зачистваш крачето на релето и запояваш....за 2 мин работа с поялника  |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 05 Септември, 2012 - 07:30:34 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за предложението! Ще опитам и ще споделя резултата. Хубав ден! |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 05 Септември, 2012 - 08:41:03 |
|
|
|
|
|
|
Керамичен плот Gorenje ECT 350C грешка F5
При включване изчаква известно време и показва тази грешка , повече не се управлява . Какво означава , че намерих доста противоречиви данни в нета. Ако е необходим дъмп , може ли някой да го прати ? Благодаря ! rope | Грешка F5 не е е ли прегряване Или че няма връзка със сензор : http://www.moscow-master.ru/forum/forum25/topic1191/ |
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Септември, 2012 - 08:55:12 |
|
|
|
stean
Постоянен участник От: В.Търново
|
|
|
|
>>>
|
|
Всичко записи: 262 : Дата на рег-ция: Юли 2010 : Отправено: 22 Септември, 2012 - 18:25:21 |
|
|
|
rope
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Благодаря и на двамата за насоките . Наистина F5 e неработещи сенсори , в случая платката беше залята с нещо и резистора , който подава плюс на анодите на светодиодите на сенсорите беше прекъснал . Интересното е , че светодиодите се оказаха вързани по двойки последователно и като цяло 3- те двойки паралелно , затова турих 100 омов резистор от разчета 10мА на двойка при 5V на входа и 2V пад върху всяка двойка последователно вързани светодиоди /инфрачервени очевидно при така измерения пад от 1V върху тях/ След поставянето на резистора плота функционира нормално ! |
|
Всичко записи: 426 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 23 Септември, 2012 - 00:00:27 |
|
|
|
|
|
|
пукнати спойки на релетата на платката .виждат се с просто око и почти всяко горене го има тоя дефект .. зачистваш крачето на релето и запояваш....за 2 мин работа с поялника pacofazomera | Здравейте, моят плот - Gorenje ECT 64E-HL - имаше проблема на anngelina, от няколко месеца, но благодарение на цитираното по-горе, сега пак е като нов (въпреки че е на 12 години). Благодаря на pacofazomera ! |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 24 Октомври, 2013 - 19:12:41 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, имам котлон Gorenje ECT 350 C. Не може да се включи малката нагревателна зона ( в средата) на по-големия котлон. Външната зона - разширението, работи нормално. Има ли вероятност да е някакъв проблем с електрониката или си е за смяна нагревателната плоча. Питам това , защото същия котлон на два пъти се е случвало да не може да се изключи и си нагряваше на 9.Тогава проблема се разрешаваше с изключване от мрежата , оставяне да изстине и при рестарт започваше да се държи нормално. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2014 : Отправено: 23 Януари, 2014 - 09:55:37 |
|
|
|
|
|
|
Провери за пукнати спойки по платката. Особено на релетата. |
|
Всичко записи: 635 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 23 Януари, 2014 - 13:19:40 |
|
|
|
|
|
|
Оказа се разпоена спойка, имам снимка , но не знам как да я кача. В първия момент не видях нищо подозрително , проблема се видя чак когато разделих двете платки, за да погледна между тях.
Голяма работа е интернета.
Благодаря на колегите Zdravkicha и pacofazomera, явно при Gorenie това е много чест дефект |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2014 : Отправено: 26 Януари, 2014 - 10:56:05 |
|
|
|
|
|
|
Gorenje ECT 350C - търся дъмп Здравейте , търся дъмп за въпросният плот или подобен Предварително благодаря EEPROM-a e 24С01
Изписва ми грешка F8. Първо възстанових някои пътеки по платката и както във форума пише на презапоих релетата, и тръгна , но изписва тази грешка , което си мисля че е загубило паметта |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 21 Февруари, 2014 - 20:16:52 |
|
|
|
|
|
|
плот gorenje ect 350c
Здравейте , търся дъмп за въпросният плот. Проблема е , че не работи външният кръг -разширението на голямата плоча. Проверена е веригата от плочата през релето и ULN2003 до процесора всичко е наред. Предварително благодаря. irfz48 |
|
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Февруари, 2016 - 14:35:26 |
|
|
|
|
|
|
как да се ресетнат грешките на керамичн котлон ЕСТ 350С
|
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 13 Ноември, 2016 - 12:28:00 |
|
|
|
|
|
|
Керамичен плот Gorenje ECT 350C - грешка F6 Колеги , Gorenje ECT350 веднага след включване дава грешка F6. Моля за дъмп. Благодаря!
Керамичен плот Gorenje ECT 350 - Веднага след включване дава грешка F6 Колеги търся дъмп за Gorenje ECT 350. Чипа е 24C01
______________________________________________________ Колеги прилагам работещ дъмп за Gorenje ECT 350C
|
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Яну. 2019 : Отправено: 09 Февруари, 2019 - 12:08:19 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте Ако е възможно да ми изпратите работещият дъмп за Gorenje ECT 350C на email: petio.stoykov@abv.bg
горния не мога да го изтегля |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Май 2019 : Отправено: 07 Май, 2019 - 15:31:34 |
|
|
|
|
|
|
Десен бутон на мишката >>> Запиши като >>> ECT350C.rar Пробвай с Internet Explorer |
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Май, 2019 - 16:28:30 |
|
|
|
|
|
|
Керамичен котлон Gorenje ect 350c - нагревател
Здравейте. Преди време вътрешния нагревател на двойния котлон спря. Купих нов, с идеята за го сменя. Направих го, но отново не работеше. Тогава чак се сетих да проверя пратките и се оказа че релето което е за вътрешния котлон, едното краче беше разпоено. Викам си лесна работа (не съм майстор, но и не съм пълен лаик). Запоих го, включих тока но ми направи впечатление че индикатора за горещ котлон свети. Пуснах и котлона - работи си всичко - вътрешен, външен. Реших да върна стария нагревател - същата история, свети че е горещ, още преди да го включа, съответно всичко си работи. Сега пробвах, дори на първа степен нагревателите не изключват. Та тук вече не разбирам, възможно ли е това реле да е заминало и от него нито да изключва, нито да гасне този прословут "Н" за горещ котлон? И съответно, къде другаде да търся проблем? Благодаря предварително. (Добавено) Върнах си стария нагревател. Сега си изключва, тва е че има около секунда разлика в изключването на външен спрямо вътрешен нагревател (също е и при включване). Миро Колев |
|
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Февруари, 2025 - 16:53:12 |
|
|
|