Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Плот за вграждане INDESIT ­ ­ VRA-641 D B

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Леко жужи в изключено състояние
ico17cska

Нов участник

Моля да ми помогнете с информация.
Преди седмица си монтирах въпросния плот, но с времето забелязах, че издава лек едва доловим звук, но все пак дразнещ (нещо между жужене и свирене), когато е изключен. Когато включа плота, звукът изчезва. Непосредствено след това го изключвам отново. Продължава да няма никакъв звук за около минута - две. Следва звук като от включване на контактор и отново започва да жужи.
Това упражнение може да се повтаря безброй пъти.
Моля да ми кажете това нормално ли е и ако не, каква е причината?
Благодаря!!!

Сега забелязах, че, докато свети индикатора за остатъчна топлина, не се чува нищо.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Септ. 2012 : Отправено: 22 Септември, 2012 - 18:00:01
pacofazomera

Постоянен участник
От: Русе

сигурно ти свири импулсното захранване

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 23 Септември, 2012 - 17:16:36
ico17cska

Нов участник

Ами трябва ли да ме притеснява това, освен, че е малко неприятно? Мога ли да премахна този шум?

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Септ. 2012 : Отправено: 23 Септември, 2012 - 18:22:01
bamze

Супер участник
От: Варна
Шума е от импулсното когато е в режим на празен ход . Нали се стремят стендбая да е по-икономичен .
лек едва доловим звук
Така си е .

Всичко записи: 723 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Септември, 2012 - 22:28:18

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Плот за вграждане INDESIT ­ ­ VRA-641 D B [Страници (1)]