|
При включване се пали с пламък пластмасовата врътка за чинията |
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
Здравейте колеги, вчера ми докараха тази фурна със споменатия вече проблем. Смених слюдата която беше доста омазана, вълновода на магнетрона си беше чист, мрежичката му здрава. Направих замервания на основните части всичко O.K. Но при проба вече с новата слюда същата работа- пластмасовия накрайник на стъпковото моторче почва направо да гори. След 7-8 секунди средата на чинията е толкова гореща, че не може да се пипне. Изпаднах в тотална безисходица и реших да действам по индианския метод. Почнах да сменям всички части една по една- магнетрон, траф, кондензатор, стъпковия мотор, диод, абе всичко без управлението. Файда нулева. Всички изброени части от "самозапалващата" се фурна ги пробвах на друга- работят без проблем. Никъде няма хлабави или нагорели проводници или такива с нарушена изолация. Ако имате някакви идеи за тая мистерия ще се радвам да ги споделите, щото аз вече съм тотален блокаж. |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 28 Ноември, 2012 - 16:09:41 |
|
|
|
|
|
|
Сменявай накрайника на моторчето и си готов. Поне 5-6 съм правил с този проблем. А и какво друго ти е останало, освен щепсела |
|
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
Колега изкара бирата много благодаря Днес го смених, печката заспа и седя и си мисля как аджеба става тоя номер. По едно време след няколко цигари се плеснах по челото и се сетих, че всъщност е елементарно Обаче ако не ми беше казал да сменя накрайника никога нямаше да ми дойде на акъла |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 30 Ноември, 2012 - 17:28:27 |
|
|
|
|
|
|
Няма проблем.Радвам се.Ама вече е зима и не съм на бира а на чеврвено вино |
|
|
|
|