Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

фурна Zanussi ZCE567NW1 - ­ термозащита

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

dist

Нов участник

Въпроса ми е относно термозащита на фурна Zanussi ZCE567NW1.
Старото реле сработваше при при 220 градуса поради лош контакт. Намерих подобно реле , но то е 10А, оригиналното е 16А. Мощността на фурната е 1815W , та въпроса ми би ли издържало. Релето което искам да поставя го дават за модели в същия мощностен клас(1800W).
Благодаря предварително.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 18 Декември, 2012 - 22:11:41
joroklima

Постоянен участник

Намерих подобно реле , но то е 10А, оригиналното е 16А. Мощносттъпроса а на фурната е 1815W , та въпроса ми би ли издържало. Релето което искам да поставя го дават за модели в същия мощностен клас(1800W)

По принцип ще стане, но колко време ще издържи . Като се има в предвид, колко ни е стабилно напрежението и факторите които малко или много повишават ампеража, като хлабави връзки, промяна на съпротивлението на кантала при загряване, май няма да изкара много. По добре си търси 16А реле.

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 18 Декември, 2012 - 22:52:28
dist

Нов участник

А какъв е бил тогава критерия на един и същ производител да постви на два модела с еднаква мощност релета с различен ток .

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 19 Декември, 2012 - 08:16:29
Иванка89

Нов участник

Здравейте искам да попитам могат ли да се намери голямо стъкло за фурната на тази готварска печка.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 20 Ноември, 2013 - 19:19:30
Мърфи

Редовен участник

Здравейте искам да попитам могат ли да се намери голямо стъкло за фурната на тази готварска печка.

Може от България сервиз,но си подгответе PNC номера,ще Ви трябва за да се определи точния модел

Всичко записи: 134 : Дата на рег-ция: Юли 2013 : Отправено: 23 Ноември, 2013 - 11:04:13

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » фурна Zanussi ZCE567NW1 - ­ термозащита [Страници (1)]