|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Имам проблем с микровълнова печка Менюмастер на която бе изгорял магнетрона не дава верига на изводите и са спукани магнитите, смених магнетрона но започна да грее през едно пускане къде да търся проблем. Магнетрона се нагрява достатъчно но не кликсонира. Предварително благодаря.
Модела е DFS111EA Menumaster Amana 1.6 Kw Печката се използува за професионална употреба. Магнетрона който сложих отговаря на габаритни размери но мисля че е с помалка мощност. Утре ще търся такъв като оригиналния Тошиба. Той всъщност Тошибата май не оригиналния за тези печки.
Магнетрона е LG 2M246 не мога да намеря 1100W а иначе и аз мисля за този траф на първичната намотка дава около 2,7ома на подгряващата дава окло 1ом а не ми дава никаква връзка с третата намотка според мен трябва да я дава, има два диода с мултицет не ми дават връзка но меря с малък обхват та може и да са ОК. Просто ще търся траф, но пък как да го подбера спрямо оригиналния магнетрона новия май трябва да го избера или кондезатора вероятно. |
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 01 Април, 2013 - 17:02:02 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12314 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Април, 2013 - 10:33:51 |
|
|
|
|
|
|
Сега видях че имам два трафа клас 220 и клас 200 мерих им вторичните намотки дават 108 ома към корпус но дали е нормално. Как да го диагностицирам тоест да знам че са ОК.
Смених трафа и проблема остава, веднъж нагрява добре втория път слабо и така до безкрай. Сега слагах и друг кондензатор същата работа, утре ще търся такъв двоен диод и него да сменя, и ако не стане значи трябва някаква комуникация с фабриката производител.
Печката работи засега с въпросния магнетрон но се нагрява доста, и вероятно ще кликсонира при натоварване. благодаря за съветите. |
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 14 Април, 2013 - 20:41:33 |
|
|
|
rope
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Сега видях че имам два трафа клас 220 и клас 200 мерих им вторичните намотки дават 108 ома към корпус но дали е нормално. |
Естествено - нали единия край на намотката е на корпус ! Като ти гледам и другите писания, май не си виждал схема на микровълнова , не е зле да не пипаш там , има доста високо напрежение ! |
|
Всичко записи: 427 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 16 Април, 2013 - 15:49:22 |
|
|
|