Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

микровълнова Menu Master DFS11EA ­ - грее

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Грее през едно пускане
sword

Нов участник

Здравейте, Имам проблем с микровълнова печка Менюмастер на която бе изгорял магнетрона не дава верига на изводите и са спукани магнитите,
смених магнетрона но започна да грее през едно пускане къде да търся проблем.
Магнетрона се нагрява достатъчно но не кликсонира. Предварително благодаря.

Модела е DFS111EA Menumaster Amana 1.6 Kw
Печката се използува за професионална употреба. Магнетрона който сложих отговаря на габаритни размери но мисля че е с помалка мощност. Утре ще търся такъв като оригиналния Тошиба.
Той всъщност Тошибата май не оригиналния за тези печки.

Магнетрона е LG 2M246 не мога да намеря 1100W
а иначе и аз мисля за този траф на първичната намотка дава около 2,7ома на подгряващата дава окло 1ом а не ми дава никаква връзка с третата намотка според мен трябва да я дава, има два диода с мултицет не ми дават връзка но меря с малък обхват та може и да са ОК.
Просто ще търся траф, но пък как да го подбера спрямо оригиналния магнетрона новия май трябва да го избера или кондезатора вероятно.

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 01 Април, 2013 - 17:02:02
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.appliancepartspros.com/04-electrical-grease-parts-for-menu-master-dfs11ea-p1330220m.html
http://www.repairclinic.com/PartDetail/Magnetron/53001581/1068929
http://www.wagner.net.au/catalogue/10-Microwave.wag.pdf
1,100 Watts full microwave power

Като смениш трансформатора ще се оправи
LG 2M246 _ 1000 W _ 330mA _ 3.2V/10.5A

att-515a8eeeb98be282J.jpg

Всичко записи: 12314 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Април, 2013 - 10:33:51
sword

Нов участник

Сега видях че имам два трафа клас 220 и клас 200 мерих им вторичните намотки дават 108 ома към корпус но дали е нормално.
Как да го диагностицирам тоест да знам че са ОК.

Смених трафа и проблема остава, веднъж нагрява добре втория път слабо и така до безкрай.
Сега слагах и друг кондензатор същата работа, утре ще търся такъв двоен диод и него да сменя, и ако не стане значи трябва някаква комуникация с фабриката производител.

Печката работи засега с въпросния магнетрон но се нагрява доста, и вероятно ще кликсонира при натоварване.
благодаря за съветите.

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 14 Април, 2013 - 20:41:33
rope

Постоянен участник
От: София

Сега видях че имам два трафа клас 220 и клас 200 мерих им вторичните намотки дават 108 ома към корпус но дали е нормално.

Естествено - нали единия край на намотката е на корпус ! Като ти гледам и другите писания, май не си виждал схема на микровълнова , не е зле да не пипаш там , има доста високо напрежение !

Всичко записи: 427 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 16 Април, 2013 - 15:49:22

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » микровълнова Menu Master DFS11EA ­ - грее [Страници (1)]