|
|
|
|
|
|
|
Здравейте. Въпросният уред е със състав: Основна платка _ ViPer12A - захранване; _ LM339 - компаратор; Платка на панел за управление _ 74HC164 - преместващ регистър; _ MC80F0604B P - процесор. IGBT транзисторът е здрав. Видимо и на мерене не открих дефектирали елементи или прекъснали връзки. Импулсното захранване формира 17.7 и 5 V, които са налични. В изправно състояние като се включeше в контакта показваше 4 мигащи хоризонтални чертички и си стоше така, докато се включи от бутона Оn/Off. Сега с вкарването на щепсела в контакта ги показва за части от секундата и веднага светва "E0". В потребителското ръководство има описани други грешки, но за тази няма информация. Някой знае ли какво означава точно тази индикация или къде и от какво е причинена? ______________________________________________________________________ Не съм пробвал със съд отгоре му, защото е разглобен. Но не трябва ли като се включи в контакта да си се самоинициализира и ако всичко е преминало както трябва, да си остане в StandBy? Преди е било така, сега обаче не е... Светва грешката и не реагира на никакви бутони.
|
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 08:47:02 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 08:59:04 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за линка. В двете таблици, където се среща "E0", става въпрос за некоректно поставен съд. М/у другото ползвателя сподели, че "като слагали понякога съдове с по-тясно дъно и давало грешки и не тръгвал да работи".. Но нищо повече. Проверих бутоните за залепнал и смених компаратора за проба - без резултат. С него и без него реакцията е една и съща. Това ме навежда на мисълта, че повредата изобщо не е в основната платка, а в управлението.. процесора. Май е спрял завинаги. 
PS: Сложих съд с вода, свързах намотката, включих - нищо. През няколко секунди се чува едно леко прицъкване отвътре и толкоз. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 09:19:15 |
|
|
|
|
|
|
В средата на бобината трябва да има датчик(диод) |
|
Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 10:19:17 |
|
|
|
|
|
|
Термоелемент е, не е диод. В момента ми показва 98 k при 22 градуса температура на околната среда. Мисля, че е наред. Относно прецъкването през няколкото секунди. Боднах осцилоскопа на G-E на IGBT и се наблюдава някакъв нищожен пик няколко волта в ритъм с цъкването..., но толкова. Последователно да бобината съм свързал крушка 60W да не опукам транзистора докато меря, но и без нея е същото. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 10:37:29 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 10:46:19 |
|
|
|
|
|
|
Новите които ги продаваме на клиенти дават Е0 когато сложим неферитен съд.Пробваи с други съдове и да са с повечко вода вътре. |
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Юни 2012 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 10:52:06 |
|
|
|
|
|
|
Точно NTC елемент е (100к) и доказателството е в посочената от Вас тема. Приближих леко поялника и за нула време от 100к отида на 20 к...
Новите които ги продаваме на клиенти дават Е0 когато сложим неферитен съд.Пробваи с други съдове и да са с повечко вода вътре. |
Както упоменах в началото на темата - проблемът не е от материала на съда.
Току що елиминирах токовата защита, като откачих 4-те диода 1N4148 от вторичната на токовия траф, който при мен е преди изправителя. Резултат - 0. Същото поведение - изписква и почти веднага светва "Е0". |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 11:43:59 |
|
|
|
|
|
|
MC80F0604B P - процесор.- Може да е приключил курса 
|
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Юни 2012 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 12:39:42 |
|
|
|
|
|
|
За този модел грешката за неподходящ съд е "Е1". Преди малко откачах и двата резистора, които мерят напрежението дали е в границите 215~240V, ..и двата поотделно и заедно и ... Пак нищо - "E0". Направих го за да видя дали поне ще се промени грешката - за напрежение извън норми са "Е5" и "Е6". За прегряване са "Е2", "Е8" и "Е9". Ще шунтирам и термистора с подходящ резистор за да видя дали нещо ще се промени в показанието, но надали. Според мен процесорът 1-во си прави самоинициализация и ако всичко е ОК, тогава продължава да обхожда периферията. Котлонът беше улят с мазнотии и масла и вътре, най-вече по платката за управление. Даже има окислени медни повърхности от нея, но са малки и на места в краищата дето няма никакви елементи и шини там. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 13:04:47 |
|
|
|
|
|
|
Попитай клиента струва ли си да дълбаеш и да се оскъпва работата при Метро промоции чат пат на същите - 59-79 лв.??? |
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Юни 2012 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 13:24:41 |
|
|
|
|
|
|
Там е работата, че човекът ми е приятел. Не е клиент. Междувременно шунтирах термистора с 22к и сумарно стана около 17к. Без промяна. Сега гледам със скопа на 6-ти крак на процесора. През около 5 секунди се появяват красиви импулси с честота около 8 кHz с под 50% коеф. на запълване. Отиват през две съпротивления на 11-ти пин на LM339 и от там би трябвало през пин 13 да отиват на базите на драйвера S8050/8550. На практика какво става обаче ще ми е по-трудно да определя, понеже е на майната си - под плочата с индуктора... Факт е обаче, че тихичкото изцъкване съвпада с импулсите. Нещо го спира аварийно като че ли този процесор, но не мога разбера какво. ..А истината е, че при тези нискокачествени китайски боклуци, всеки един елемент може да даде фира по всяко време и във всеки режим. ...И иди търси, ако си нямаш работа. Надявах се да се включи някой, който евентуално ги е поддържал някога - от оторизиран сервиз или де да знам. Който е запознат с типовите дефекти на изделието, но уви. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 14:16:05 |
|
|
|