|
Не свети лампата и не върти чинията |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, фурната работи вярно повече от 10 години. Преди година изгоря оригиналната лампа с нея и предпазителя (8А). След като ги смених, изгаряха поне още 3-пъти. Явно крушките които продават по нашите магазини не са високотемпературни или издръжливи като оригиналната.
Печката е 1:1 с тази на Делонги:

При последното изгаряне на крушката обаче, се появи и друга повреда. Реших да поръчам от интернет хубава крушка, като пристигна и я сложих (смених и предпазителя, понеже беше пак изгорал), не светна. Не работи и моторчето което върти чинията. Иначе загрява, загрява и на грил, въртят и перките при конвекция. Погледнах и установих, че крушката и моторчето са на една верига, напрежение на клемите им няма. Чудя се дали някое реле не прави проблем. Едното поне се чува, че превключва при отваряне и затваряне на врата.
Някой може ли да ми даде съвет, къде и какво друго да проверя.
Благодаря за съдействието.  |
|
Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 18 Юни, 2013 - 16:10:13 |
|
|
|
|
|
|
Проблема е решен. Прекъсната пътечка от куплунга към бобинката на релето. Сложих временно жица, докато намеря подходящо реле (че много кофти растер има). Ще ми се да го сменя, че знам ли в какво състояние са му контактите след това прогаряне на пистичката. |
|
Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 20 Юни, 2013 - 09:07:43 |
|
|
|