Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Микровълнова Panasonic ­ NN-SA616WX

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

yohoho

Нов участник

Здравейте. Имам проблем с микровълнова фурна Panasonic NN-SA616WX. Преди време чинията спря да се върти и аз отворих дъното и разбрах, че моторчето е изгоряло. Поръчах ново, но докато чаках поръчката реших да затворя фурната и да я използвам. Пробвах я един път и работеше. След това опитах на другия ден - вече не включваше. Реших, че така и така ще чакам моторчето и тогава ще видя какво става с фурната. Моточето пристигна на следващия ден и аз го свързах както беше старото (моточето е оригинално, от същия производител, закупено от фирмения сервиз). Сглобих фурната т.е. затворих ламарината, защото друго не съм пипал и опитах, дали работи. Работеше без проблем. На следващия ден започвам да притоплям нещо и какво се получава: За първата порция фурната работи супер - върти, топли и т.н., за втората изключва след 10 секунди работа при нагласени 40 секунди. От там насетне изключва на всяка 2-ра секунда при всеки следващ опит. Опитах с нагласяне на различни времена, с добавяне на минута и какво ли още не, но не става - изключва след 2 секунди работа. Нямам никаква идея какво става с нея и затова питам, ако някой може да ми помогне. Не искам да я изхвърлям, защото я ползвам само от 2 години, а цената за оправяне в сервиз е колкото да си купя нова. Реално освен смяната на моторчето друго нищо не съм пипал. Има ли някаква възможност да се "закачил" или по-точно "откачил" нещо при сглобяването, или пък да съм разместил нещо. Внимавах да не докосвам нищо друго, но все пак .... Макар че аз се съмнявам да съм разкачил нещо, защото иначе изобщо нямаше да иска да заработи. Вероятно е някаква защита или нещо такова, което я кара да изключва на всяка 2-ра секунда. Ако някой има мнение да го сподели...

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2013 : Отправено: 25 Септември, 2013 - 01:34:35

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова Panasonic ­ NN-SA616WX [Страници (1)]