|
изключва изцяло след 20-40 мин. работа |
|
|
|
|
|
|
Имам вградена фурна BEKO OIE 24300 W. Фурната има електроннен часовник. От няколко дена при работа се изключва цялата (часовникът изгасва, нагревателите също и не реагира по никакъв начин)- все едно термостата не сработва и се включва втора защитя, която изцяло спира тока към фунрната, за да не прегрее. След известно време си се включва и пак си работи.
Обаждах се в офицялния сервиз и дойдоха на място. Единственото което направиха е да сменят биметалния предпазител.
Преди малко жената започна да готви и фурната отново изгасна, но най-лошото е че вече не иска и да се включи.
Утре смятам да я отворя и да поразгледам (не видях нещо сложно, когато я отвориха), но все пак ако някой има схема, за да я разгледам ще е добре. |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 14 Декември, 2013 - 20:08:34 |
|
|
|
Valio
Постоянен участник От: Варна
|
|
|
|
Обади се пак в сервиза,не ти ли дадоха гаранция? |
|
Всичко записи: 329 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 14 Декември, 2013 - 20:34:41 |
|
|
|
|
|
|
Има гатанция само за сменената част и ще се обадя в сервиза, но чак утре. Докато изпратят майстор ще минат още 3-4 дена.
Искам да видя схема или да я видя отвътре, защото от това което видях ми се струва, че този предпазител не може да спре цялото захранване (може и да геша, защото нямах време да прегледам връзките на спокойствие). |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 15 Декември, 2013 - 09:27:35 |
|
|
|
|
|
|
botzko, Аз лично тозо предпазител го елеминирам.
Ето и сервизно |
|
Всичко записи: 134 : Дата на рег-ция: Юли 2013 : Отправено: 15 Декември, 2013 - 10:41:57 |
|
|
|
|
|
|
Днес отворих фурната и проблемът пак е в прекъсвача. На входния кабел има ток (фазомера светва), а на изхода няма никой. Утре ще се обадя да дойдат и да сложат нов, само се надявам да стане по-бързо, че иначе нищо не можем да сготвим (особено за празниците).
За мене проблемите могат да бъдат: 1. Дефектен датчик - стария е сдал багажа. Най-вероятно си му е дошло времето (въпреки, че не разбирам какво й става на биметалната пластина, за да спре да работи, може би някой платините се деформира). Според мене вероятността чисто нов датчик да се развали при първо ползване е много малка. 2. Датчика на копчето не спира нагревателите на избраната температура. По този начин температурата става много висока и се включва вече сменения датчик. Как бих могъл лесно да измеря температурата в самата фурна, за да разбера дали копчето не се е прецакало и изключва нагревателите на посочената температура? 3. По някаква причина датчикът отчита доста по-висока температура, отколкото е температурата в самата фурна. Някакви идеи при каква температура този датчик изключва захранването?
Мърфи, лесно ще го елиминирам, но не ми се иска, все пак това си е защита.
|
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 15 Декември, 2013 - 19:30:18 |
|
|
|
|
|
|
Някакви идеи при каква температура този датчик изключва захранването? | При 145 градуса по сервизно.Колко е при теб не знам,на него пише.Според мене вероятността чисто нов датчик да се развали при първо ползване е много малка. | Менталиви части на пазара колкото искаш. За съжаление вече и по цената не можеш да се ориентираш дали са истински или не |
|
Всичко записи: 134 : Дата на рег-ция: Юли 2013 : Отправено: 15 Декември, 2013 - 22:55:17 |
|
|
|
|
|
|
Мърфи, това е офицялния сервиз. За този прекъсвач (уж оригинален на BEKO) съм платил 9 лв. (при положение, че майстора каза, че стрували 3 лв. преди време). Да не ти казвам колко пари съм дал за посещение на място и уж направена диагностика и монтажа.
Някакви идеи при каква температура този датчик изключва захранването? При 145 градуса по сервизно.Колко е при теб не знам,на него пише. |
Това означава, че трябва по някакъв начин да измеря и температурата при самия датчик. Т.е. към т. 3 може да се добави, че има проблеми с уплътненията и топлия въздух от самата фруна си намира директен път към този датчик.
П.С. Не ме разбирайте погрешно - оценявам труда на хората, но ако пак трябва да плащам за посещение на място и нова диагностика ще ми стане тъпо, защото предната диагностика, не е била правилна или новата част е била дефектна.
|
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 16 Декември, 2013 - 08:43:12 |
|
|
|
|
|
|
Днес дойде майстора. Сложи нов прекъсвач, който не издържа и 10 мин. работа на фурната. Тествахме дали нагревателите се спират при посочената температура - оказа се, че не (т.е. проблем 2). Провери дали не е разместен и накрая се стигна до смяна. На последвалия тест висчко беше наред.
Благодаря за ръководството.
П.С. Оказа се, че мултицетите имат възможност да измерват температура (е не и моя, ще трябва да си купя по добър). |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 18 Декември, 2013 - 16:44:26 |
|
|
|