Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Керамичен плот Gorenje ECS 680 ­ AC

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

ice_man

Участник

Здравейте, Имам следния проблем с керамичен плот Gorenje :
При включване в контакта ми изписва tt 00 и свети диода за заключване.
След включване на бутона ON/OFF ми изписва tt 01 и не приема никакви команди.
Възможно ли е да немога да го отключа. Ако някой е имал подобен случай моля да го сподели.

Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 03 Януари, 2014 - 19:44:27
kolyo

Админ
От: Русе

Когато свети tt 00 натискаме :
1 - ON/OFF - светва 01
2 - ключ - светва 02
3 - таймер - светва 03
4 - будилник - 04
5 - горен десен котлон
6 - горен ляв котлон
7 - долен ляв котлон
8 - долен десен котлон
9 - допълнителен - светва тримера в средно положение.
плавно усилваме до максимална температура - светва LO,
плавно намаляме до минимална температура - светва HI,
тръгва тестов режим.

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Януари, 2014 - 19:50:44
ice_man

Участник

Kolyo,благодаря утре ще пробвам.

Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 03 Януари, 2014 - 20:38:53
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

Ицо, инструкция нямаш ли?
Отключването го знаеш - задържаш 3сек. "ключето", докато изпищи и изгасне диода.

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 04 Януари, 2014 - 08:44:59
Astroman

Нов участник

Плот Gorenje ECS 680AC - грешка ­ F0
Здравейте. Става въпрос за следния проблем с керамичен плот Gorenje ECS 680AC. Няколко пъти дневно върху дисплеите за степен на подгряване на отделните котлони започва да мига F0 заедно със звуков сигнал. Това продължава около 5-6 мигвания със звък и спира.
Прави го основно нощем, когато предполагам е свързано с по температурата в стаята тогава. Същата грешка може да бъде активорана ръчно ако touch on/off бутона се задържи дълго без да се пуска и спира веднага щом се отпусне. Което предполага че е свързано може би с неговото самостоятелно активиране.
Пробвах да заключвам котлоните за да не се самоактивира и да не издава звук, но без резултат. Отново се случва. Иначе плотът работи без проблеми
Моля ако някой знае от къде идва проблема или има решение да го сподели. Благодаря предварително!
Ако някой сензор е активиран за повече от 10 секунди, панелът се изключва, чува се звуков сигнал и индикаторът мига „F0“.
А на какво може да се дължи това и какво решение може да се приложи?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2022 : Отправено: 20 Октомври, 2022 - 09:24:13
kolyo

Админ
От: Русе

Gorenje ползва отражателни оптрони(светодиод и фототранзистор) , нощем са по чувствителни.
Може да сработва от огледална повърхност, мръсотия, хлебарки, външна светлина.............

Пробвай да сложиш обърната тенджера или кашон върху бутоните през нощта и да видиш дали ще пищи.

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Октомври, 2022 - 13:39:17
Valiokita22

Нов участник

Привет,имам същият модел плот,при мен проблема е че вклюва но никой от котлоните не нагрява.
Опитах да вляза в тестов режим и не става...30 опита по описаният начин.
Бъркам някаде

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2022 : Отправено: 27 Ноември, 2022 - 14:08:58

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Керамичен плот Gorenje ECS 680 ­ AC [Страници (1)]