Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Готварска печка GORENJE K772W - ­ гасне


Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Термодвойка на газовия котлон
VLADOGEN


Нов участник


Как се отстранява следния проблем при готварска печка GORENJE модел K772W:
Големия газов котлон , който беше най-често използван досега запалва, но след като се пусне въртока за газта(дори след много продължително задържане), пламъкът веднага гасне.
Дали мога сам да отстраня повредата, или да търся сервиз ?

att-46aca9c34617d772W.gif


Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 29 Юли, 2007 - 14:11:58
kolyoАдмин
От: Русе


Системи за защита >>> Обезопасени газови котлони
Ами че отвори я и виж каква е термодвойката, или се обади в България сервиз :
http://www.servicebg.net/INDEXBG.htm >> Национална сервизна мрежа

Всичко записи: 12482 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 29 Юли, 2007 - 18:10:30
danyxaxaНов участник


По принцип газовите уреди трябва да имат термо-механична блокировка която държи газта затворена. Когато палите газта натискате и държите нейно лостче докато се згрее термо-елемента и разреши на блокировката да остане отворена. Когато пламъка угасне по някаква причина блокировката трябва да затвори пътяа на газта. Та когато термоелемента в нея се е амортизирал неможе да заключи в топло положение лостчето. Единствено решение е смяна на тази термоблокировка с нова защото е много важна !

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 29 Септември, 2009 - 22:30:04
JigokuTenshi


Нов участник
От: Варна


Ако е оливан често котлона се случва. Като отвориш плота на печката почистваш термо осезателя, ако нямаш добър контакт кам корпус няма да ти задържи

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 30 Септември, 2009 - 00:56:25
danyxaxaНов участник


Имам питане ,да не отварям нова тема тази е подобна.
Става въпрос за подобна печка "Горение" но май в модела е добавено "smile" изтрито е не се чете и има по средата между врътките електронен дисплей на часовник с две врътки за настройка.
Нищо по врътките вече не си личи и не се знае кое за какво е и най вече за фурната къде трябва да пече отгоре къде от долу ,къде с вентилатор къде с кварцова лампа (да и такава има!) и какво и как управлява часовника врътките просто ги няма стърчат само осичките им.
Ако някой има някакви схеми и инструкции ,ключа за фурната е с много пера и проводници и нулата за фурната се прекъсва когато си иска през електронната платка. Неможе да се разбере къде прави номера ту работи ту не ,няма нагоряли и хлабави връзки. Сервизен техник казал на бабата да невключва фурната с вентилатор щото щяла да гръмне и си отишъл...
И пекли те без вентилатор известно време но веднъж бабата згрешила и звъртяла и с вентилатор и тогава "ЦЪК" вече фурната неработела...
Заварих печката измита ,фурната чиста ,премерих двигателя на съпротивление е добре , механично се върти добре откачих му клемите и го захраних - работи добре , вързах си го обратно ,премерих и нагревателите всичко е добре ,огледах за хлабаво и нагоряло нямаше нищо такова... затворихме я и си я включихме и тя вече си работеше , но кое какво е не се чете по копчетата , а и като не се знае какво и е било пак е възможно да откаже...
Дайте някакви съвети ,някой имал ли е такава повреда и ако има снимака на символите по копчетата и някаква схема или някаква инструкция ?

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 30 Септември, 2009 - 16:16:04
JigokuTenshi


Нов участник
От: Варна


Потърси опатването, но пак и това няма да ти помогне много, понеже ги дават за няколко печки понякога. другата ти вазможност е да мериш каде отива напрежение на всяко превключване на ключа. не всеки пат проблема е видим понякога нагара не се вижда и наи често не правят контакт папките на ключа

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 30 Септември, 2009 - 21:21:58
danyxaxaНов участник


Там е проблема , че и упътването го няма. Давайте моля Ви ако трябва и предположения и свободни расъждения просто ми трябва да събера някаква информация?
А за меренето няма проблем ама веднъж нещата ми бягат в електронната платка която при включено напрежение и изключено напрежение не е ясно какво трябва да ми дава.
А изобщо не искам да доближавам и газовата част а тя пречи да се достигне до всички връзки по електрическата част.

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 02 Октомври, 2009 - 21:11:10
JigokuTenshi


Нов участник
От: Варна


Просто е - развиваш болтовете на плота отзаде (ако не излезе наготе, ще трябва да махне врътките на газта и да свалиш и предния панел) след като разкачиш плота всичко ти е на лице.
Успех

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 02 Октомври, 2009 - 22:03:17
danyxaxaНов участник


Тръбата за газовите котлони не ми се пипа от нея горната час неможе да се повдига. Предпочитам да събера повечко информация и да знам къде има смисъл да се търси вместо да я разглобявам цялата. Пък и последно тя си тръгна но въпроса е колко ще кара и какво всъщност и е било...

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 03 Октомври, 2009 - 20:13:45
kolyoАдмин
От: Русе


Gorenje k772w - свети посоянно лампичката за вкючен котлон
Здравейте , От вчера започна да ми свети постоянно жьлтата лампичка указваща , че е включен някой от котлоните като и двата ключа бяха в положение 0.
Днес отворих горния капак с котлоните и проверих дали някое кабелче не се е измъкнало , но всичко си беше на мястото , разхлабих и почистих масите на капака и котлоните , проверих с фазомер контакта.
При включена в захранването печка я проверих пак с фазомера за оттечки по целия корпус и около котлоните , но няма такива а гадината продължава да свети.
ники василев
Пробва ли с обърнат щепсел ?
Има ли влага в помещението ?

Всичко записи: 12482 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Януари, 2011 - 14:59:24
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Готварска печка GORENJE K772W - ­ гасне [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0324 ]   [ Gzipped ]