Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Фурна Ariston FZ 87.1 - включва ­ сама

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

ilape

Нов участник

Здравейте, фурната ми за вграждане Аристон FZ 87.1 се включва сама или пък по време на работа си сменя програмите.
Понякога проблема се решава с въртене на врътките за управление и с прибирането им и ваденето им.
Като цяло е доста плашещ проблем за мен, защото може да се включи когато няма никой вкъщи... (уж нищо страшно не би трябвало да може да се случи, но все пак).
Благодаря предварително

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2014 : Отправено: 16 Октомври, 2014 - 01:28:56
kableman

Постоянен участник
От: Варна
Сложи едно ПВ 16 амп 220В.Като сготвиш,я изключваш.

Всичко записи: 273 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 16 Октомври, 2014 - 08:37:02
bamze

Супер участник
Е как 12 дена не съм чел този раздел на форума . Това с ПВ 16 амперово на вградена фурна е направо за енциклопедията на ЛАН ( Ловешка академия на науките ) . Там трупаме бисери .

Всичко записи: 723 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Октомври, 2014 - 22:35:12
rope

Постоянен участник
От: София

Не си е работа със 16А, трябва поне 32А !

Всичко записи: 426 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 29 Октомври, 2014 - 08:33:33
kableman

Постоянен участник
Би било най добре, с един чешки контактор V100, като изтрака да се чуе ясно,или ако иска нещо по безшумно може и маслена каса,да ползва от някой пускател звезда триъгълник, и с него да развърта вентилатора на фурната, като превключи триъгълника само тогава ще може да работи и фурната т.е. и двете в паралел,и задължително, терморелето на фурната последователно на оперативната на ПВ-то...

Всичко записи: 273 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 29 Октомври, 2014 - 21:08:53

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Фурна Ariston FZ 87.1 - включва ­ сама [Страници (1)]