|
|
|
|
|
|
|
Здравейте колеги !! Искам да попитам дали някой случайно няма схема на този модел котлон , Esperansa 1445 I ,че ми скъса нервите ! Един приятел ми го донесе за ремонт, не знам кво правили с жена му,ама сложили по-голям съд и изведнъж спрял да работи, угаснал ))) Стана ми чудно как така не се е включила защита,но както и да е ,установих ,че IGBT-то е дефектирало ,проверих всички напрежения има ли ги няма ли ги ,нещо по обратните връзки да няма, ,термиростора на IGBT-то е здрав ,Стабилизатора си изкарва 5 волта, зенера е здрав има 18 волта, до чипа който по-между другото е с изтрит номер си има захранването обаче "мъц" ,мъртвец след смяната на мошния транзистор ,котлона не тръгва ,няма писукане няма нищо има си захранвания ,но все едно процесора е заминал ,защото явно няма импулси до драйварните транзисторчета и няма какво да клати IGBT-то .Та някой ако случайно има схема или знае тоя процесор какъв е ,установих само ,че на 5 крак са +5волта ,6 крак е маса, 2 крак е clock а 4 крак дата защото 2 и 4 отишат на един лентовия кабел който пък за дисплея с бутоните и явно и си комуникира със съответния чип за управление на тия бутони !!! Ще съм много благодарен ако някой има схемата на тоя модел ,или поне чипа да знае кой е Благодаря предварително. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2015 : Отправено: 28 Февруари, 2015 - 00:17:12 |
|
|
|
rope
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
100% няма да намериш процесор , а дори и да разбереш какъв е , няма записа откъде да го откриеш. По добре провери дали има генерации на задаващия генератор на процесора, ако имаш осцилоскоп, щом си установил наличие на комуникация с панела. |
|
Всичко записи: 426 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 01 Март, 2015 - 17:41:42 |
|
|
|
|
|
|
Та някой ако случайно има схема или знае тоя процесор какъв е ,установих само ,че на 5 крак са +5волта ,6 крак е маса, 2 крак е clock а 4 крак дата защото 2 и 4 отишат на един лентовия кабел който пък за дисплея с бутоните и явно и си комуникира със съответния чип за управление на тия бутони !! | Мисля че бъркаш в номерацията на крачетата, защото според мен, а и по схемата, нещата ми изглеждат по друг начин. Процесорът е ТХ-16, и вероятно е специализиран за такива уреди. Дано не се заблуждавам и аз, разбира се!
|
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2017 : Отправено: 23 Юли, 2017 - 14:02:48 |
|
|
|