Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Микровълнова Crown 3020LG - ­ гърми

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 изгорял високоволтов предпазител
modac

Супер участник
От: София

Здравейте колеги, изпаднаха ми тези две микровълнови и двете с изгорели високоволтови предпазители. Започнах с мерене на всички елементи на едната печка. Всичко изглежда нормално. Шунтирах бушона, защото мисля аз да си я ползвам. Работи два дни и гръмна входния бушон на филтровата платка. Пак мерене на всичко и пак всичко е добре, но бушона гърми постоянно. Сигурен съм, че и на другата проблема и е същия само дето не знам вече къде да търся и да меря. Моля за идеи и съвети. Благодаря.

Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 27 Юни, 2015 - 21:09:22
hotcool8

Редовен участник
От: до Бургас

Смени микреците .И трите.

Някъде не се ли вижда да е искряло? Обезмасляване. Друго не ми идва на ум.

Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 27 Юни, 2015 - 22:28:54
modac

Супер участник

При мерене и те показват че са наред, не застъпват контактите.

Принципно и на двете печки краищата на микреците са нагорели. Микреците не съм ги разглабял да видя как са им контактите. Аз лесно ще ги сменя и трите, ама защо нагарят? Сигурно наистина проблема е в тях, но защо се получава така?

Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 28 Юни, 2015 - 12:23:36
Мартин Недков

Нов участник
От: Варна

Здравейте колеги и аз съм имал доста такива случеи и единственото ми обяснение за нагорелите микреци е че просто са китайски продукт като сложа микрец с по голям ампераж този проблем изчезва , а и микреците как ги мери изключили ги от веригата или направо като са свързани ?

Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 30 Юни, 2015 - 12:17:56
modac

Супер участник

Мерих ги развързани. Ще ги сменя без да задълбавам повече, пък да видим благодаря за инфото.

Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 01 Юли, 2015 - 08:47:58

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова Crown 3020LG - ­ гърми [Страници (1)]