|
|
|
Здравейте, скоро ми докараха от Англия фурна за вграждане NEFF B1664. Включих я, мига, работи, изпекох една пица на нея и всичко беше ок, докато не се върнах след 10 мин във кухнята и видях, че продължава да топли. Кръглият нагревател на гърба при вентилатора продължава да работи (свети червено и си нагрява), въпреки, че цялата фурна е изгасена. Единствения начин да го спра е да изключа от контакта. След известно време я включих в контакта с мисълта, че нагревателя ще започне да нагрява от само себе си, но не - печката си стои изгасена. Пак пускам да нагрява и след известно време я изключвам и нагревателя продължава да работи. Знанията ми се простират до там да махна задния капак и да замеря (само включена в контакта) с фазомер, че на въпросния реотан има напрежение и в двете клеми (но не нагрява, докато не включа фурната по надлежния ред с програматора). Проследявам 2-те жици и те отиват в главната платка в едно реле (предполагам), което им e затворило веригата. Моля за съвети! _______________________________________________________________________ Когато функция "Sabbath setting" е активна тя е изписана на дисплея, таймера свети с червена стрелка и отброява обратно зададените часове. Не е тя. Активирах я и въпреки, че дадох delete times и деактивирах функцията, кръглия реотан стана червен отново. пробвах различни комбинации, програми, нагреватели, но накрая след като спре вентилатора реотана продължава да пече и да става червен. като го поизчакам се включва явно защита и го спира, но след известно време пак се активира. Прилагам снимки на платката и релетата и на самия нагревател отзад, където и на двете клеми ми свети фазомера на изключена фурна _______________________________________________________________________ Всички тези допълнителни функции се показват на дисплея, когато са действащи. Ако е само реле, ще го разпоя и подменя. Ще търся някой познат с повече познания да я почовъркаме заедно.
Ако можете да ми кажете как да разбера дали релето работи и дали "залепва" и не връща
|
|