Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

керамичен плот BEKO HIC63401T - ­ грешка F2

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

ivanveltchev

Нов участник

Моля за съдействие по знаещите в тази сфера дали са наясно с тези керамични котлони. Края на лятото котлоните които бяха на няколко месеца, докато работят изведнъж светва грешка AF2 и се загасят моментално. Още са гаранционни и ги носих на сервиз седяха там 5 дена и ми ги върнаха и казаха че са работели при тях 4 дена и нищо им няма, а им казах каква грешка изписва. Монтирах ги обратно и до вчера работеха добре и пак почнаха да показват тази грешка. Някой дали е наясно с грешките на Беко и откъде може да идва този проблем. В сервиза немогат да разберат откъде идва защото не им го прави там. Успях и грешката да снимам даже защото се показва супер набързо и изчезва моментално

att-6009af41d042aAF2.jpg

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Яну. 2015 : Отправено: 21 Януари, 2021 - 18:43:45
kolyo

Админ
От: Русе

Не ги ли пише в потребителската инструкция ?
https://gzhls.at/blob/ldb/2/6/f/8/acf48acc6208cf9c41aee33295fd48bb8fe8.pdf

att-6009b26fbfce12.gif

Всичко записи: 12313 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Януари, 2021 - 18:51:33
Dafyz

Нов участник

точно съшия проблем, захранването е стабилно 12волта и след 7805 е 4.95 волта ...
какво общо има осветлението F2
на тъмно ли ще готвим ? нещо не ми е ясно... отначало не е правил проблем ...

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2016 : Отправено: 03 Декември, 2022 - 15:33:34
kolyo

Админ

ползват се отражателни оптрони(светодиод и фототранзистор) , нощем са по чувствителни.
Може да сработва от огледална повърхност, мръсотия, хлебарки, външна светлина.............

Пробвай да сложиш обърната тенджера или кашон върху бутоните през нощта и да видиш дали ще даде грешка.

Всичко записи: 12313 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Декември, 2022 - 16:08:29
Dafyz

Нов участник

нещо грешиш ... няма опто боклуци ... не знам как работи .. вероятно капацитивни бутони ... виж платката

att-638cae34c93523401.jpg

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2016 : Отправено: 04 Декември, 2022 - 13:46:13
kolyo

Админ

мръсотия, хлебарки, влага...................

Всичко записи: 12313 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Декември, 2022 - 16:28:01
Dafyz

Нов участник

огледало е ! няма прахоляк даже ...
ще го мисля ... явно няма отговор, а проблема е сериен ... не съм само "аз"

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2016 : Отправено: 05 Декември, 2022 - 18:39:33
He@t

Участник

Под таблицата с грешките от линка на kolyo в резюме пише:
Уредът е оборудван с датчик за прегряване на сензорния модул. В таблицата са дадени грешките, инициирани от споменатия датчик. При всяко прекъсване на ел.захранването към уреда и последващо включване се стартира процес на калибриране на всички сензори. Появата на коя да е от грешките в таблицата показва, че процеса на калибриране не може да бъде завършен. При поява на някоя от грешките изключете уреда от контакта, премахнете всичко от плота, загасете осветлението в стаята, затворете прозореца, за да не попада пряка слънчева светлина върху сензорната част. След като се уверите, че стъклената част пред сензора за прегряване не е изцапана или покрита с нещо, включете уреда в контакта и му позволете да калибрира сензорите. Веднъж калибриран при пуска, уредът се самонастройва спрямо околната светлина и може да работи в условия на широки граници на осветеност. Ако това не помогне потърсете оторизиран сервиз.
Последното за мен значи, че в случай на невъзможност за начално калибриране, сервизът ще търси повреда около този датчик и свързаната с него логика.
Аз тълкувам безупречната работа на уреда в сервиза, за разлика от дома с условията за начално калибриране. Вероятно повреда няма.

Всичко записи: 70 : Дата на рег-ция: Яну. 2022 : Отправено: 09 Декември, 2022 - 09:55:06
Dafyz

Нов участник

https://www.youtube.com/watch?v=XhyKCEuLiJA

че думите ми да обяснявам свършиха ... да видите визуално за какво става дума и да престанете с тая осветеност ... тези котлони не са с опото датчици ! Да има такива с ... но този не е такъв !

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2016 : Отправено: 17 Декември, 2022 - 12:26:09
He@t

Участник

Абе, той и моя плот вади грешка за спукана предна лява гума ама не му обръщам внимание.
Извън тона, който задаваш, не става въпрос за сензорите за управление.

Всичко записи: 70 : Дата на рег-ция: Яну. 2022 : Отправено: 19 Декември, 2022 - 10:34:05

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » керамичен плот BEKO HIC63401T - ­ грешка F2 [Страници (1)]