Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Съвет за покупка на климатик

Форум » Други » Общи приказки [Страници (3): [1] 2 3 » ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

ICO

Редовен участник
От: Асеновград
Здравейте,искам мнението ви за покупка на климатик от ниския ценови клас.Машината ще се ползува за охлаждане и отопление при температури до 0 градуса.Моля за съвет за конкретен модел който да не създава проблеми, говорим за 12 наистица.Благодаря.

Всичко записи: 152 : Дата на рег-ция: Февр. 2006 : Отправено: 04 Февруари, 2008 - 19:29:28
miro

Редовен участник

Колко квадрата е помещението,височина,кубатура,изложение,дограма,изолация,етаж,вид?Отговори и тогава питаи за модела и марката.Топлата вода е винаги топла,даже и в Китай.Нео,Нипон,Осака,Мидея,Елит и Всички останали марки и модели които не сам изброил.

Почти няма клима да не е произведена в Китай,всички производители имат заводи там.Качеството определя цената.Не задавате правилно въпроса и за това не ви отговарят.ПОчти няма такъв климатик да работи от 10 години и същия модел да се предлага в момента.

Всичко записи: 239 : Дата на рег-ция: Юни 2006 : Отправено: 04 Февруари, 2008 - 22:51:44
nebelservice

Постоянен участник
От: София
Midea MSG 12 HR - това е

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Февруари, 2008 - 22:21:02
bamze

Супер участник
От: Варна
Предната пролет купих два ей кат тоя http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026212 и по етикет го дават Japan и стана вече година без да дадат дефект .

Всичко записи: 722 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Февруари, 2008 - 13:22:44
zz_stefanov

Участник
От: Варна

nebelserviceНаписа.
Midea MSG 12 HR - това е
Каква е тази кутийка под климатика. Да не е 110 V оригиналем японски
Да не ги майтапя и аз имам Мидейка. От етините това е май най коравата марка. Откровено, оригинално китайско

Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Яну. 2006 : Отправено: 10 Февруари, 2008 - 13:31:54
MaistorMiro

Нов участник

От ниския ценови клас е най-добре наистина Мидеа.Не си купувай нито Самсунг, нито Хайер. Не се лъжи по цената и марката. Добре си направил, че питаш.

Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 10 Февруари, 2008 - 22:11:58
pavlin666

Нов участник
От: Русе

мидея MSG това е климата

Всичко записи: 31 : Дата на рег-ция: Февр. 2008 : Отправено: 13 Февруари, 2008 - 21:10:47
nebelservice

Постоянен участник
От: София
Каква е тази кутийка под климатика. Да не е 110 V оригиналем японски
Тая е от музикалните с тонколони.

Новите Мидеи вече ще са на R410a

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Февруари, 2008 - 21:00:11
MI2

Нов участник
От: Бургас

Аз предпочетох да сложа обикновени инверторни Панасоници 9ки без екстри (йонизатори и обогатяване с кислород са глупости на квадрат, дето само товарят цената). Харчат само 750 вата. За 5метров хол с южно изложение е идеален, но за северна спалня 13 квадрата на охлаждане малко силен идва и много изсушава въздуха. Лятото като се спи на климатик и после гърлото дращи от сухота.
Струваха ми по около 750 лева без монтажа. С монтажа стигнаха почти по 1000, че тръбите малко дълги станаха. По-скъпо е, но трета година никакъв проблем, безшумни са както вътре, така и отвън. Докато осаки, хайери и други съм чувал как тракат и бръмчат по всевъзможни начини, за мен това беше най-разумния избор. Китайски са, но качеството си е качество - Панасоник.
Моят съвет е да обърнете внимание на разхода. 12тица от смешните марки ще ви харчи почти двойно колкото панасоника - около 1200-1400 вата. Ще получите само по-бързо достигане на температурата, което е излишно, ако го държите почти постоянно включен да поддържа температура. Освен това излорайте добре жилището си и това ще ви спести много от разходите за ток.

Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 06 Април, 2008 - 03:55:52
Bat Lyubo

Постоянен участник

Аз съм си сложил Midea MSG и нямам грижи с него, както и клиентите ,на които съм монтирал такива. Предпочитам да е такъв, защото дори и да дърпа малко повече ток пак няма да стигне тази цена на инверторен същата големина. Пък и като му изтече гаранцията ремонтът е по евтин, а за инверторните - по добре нов /в повечето случаи/. За това, че бръмчат на топло има лек- махам ватата, която е около компресора, защото тя набира лед и започва да дрънчи тялото. Колкото до изолацията на жилището - добре е какъвто и климатик да сложиш!

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 06 Април, 2008 - 18:31:15
ESO

Нов участник

СЪВЕТ ЗА ИЗБОР НА КЛИМАТИК
Имам желание да си купя климатик,но незнам какъв.В МЕТРО видях един SAMSUNG,мисля беше около 700-800лв.Инвертор ли е или сплит не знам.Ако може съвет.И кое е по добро OSAKA или SAMSUNG

Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 08 Май, 2008 - 16:34:13
kolyo

Админ

В "Търговия на едро" (зад Хлебозавода) , трето тяло се продават климатици MIDEA

Всичко записи: 12659 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Май, 2008 - 20:30:42
krastoden

Нов участник

Здравейте.Искам да си купя инверторен климатик за помещение от 30 куб.м.До сега използвах Панасоник 12 ка и бях много доволен но се прецака и сега търся нещо по здраво. Ако някой може да ми препоръча нещо моля да помогне .
Също така кажете къде в Русе може да се купи такъв климатик на изплащане. Благодаря.

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 16 Май, 2008 - 15:26:27
kolyo

Админ

Програма за кредитиране на енергийната ефективност в дома REECL
- Енергоефективни термопомпени системи (климатици)
http://www.reecl.org/bg/

Критерии за подбор на oтоплителни термопомпени системи и/или термопомпени системи за отопление и климатизация, които се финансират по програмата REECL
Определение:
Термопомпена сплит система с инвертор, моно-зонова или мулти-зонова, с духалки монтирани в таван, под или на стена

Критерии за избор:
Електрическа входна мощност (охлаждане и отопление): 1 – 6 kW
Изходна мощност (охлаждане и отопление): 2.5 – 20 kW
Коефициент EEP при външна температура 35°C, и вътрешна 27°C: ЕЕР > 3
Коефициент на трансформация COP при външна температура 6°C и вътрешна температура 20°C: СОР > 3.4
Работен режим охлаждане: от 21° до 43°C външна температура
Работен режим отопление: от –10° до 20°C външна температура

Всичко записи: 12659 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Май, 2008 - 15:31:29
kolyo

Админ

klimatici - inventorni
здр. интересуваме
FUJITSU модел:as-9lgc, as-12lgc.
MITSUBISHI elektrik модели:msz gc25va, msz gc35va.
MITSUBISHI heavu модели: srk25zg-s, srk35zg35-s.
искам да знам кои от всичките е най добър благодариа за вниманието.
в смисъл кой да предпочета от тях всичките
petar nikolov
Всичките са "най добри"
Попитай тук :
http://forum.setcom.bg/index.php?&board=60.0

Всичко записи: 12659 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Октомври, 2008 - 19:20:55
turboie

Постоянен участник
От: любимец

според мен ако някои си купува инвертор то само японски да е всичко останало си е риск за клиента.скъпа поддръжка и части и малко хора могат да ги ремонтират.
лично за мен мое мнение наи добре обикновен конвенционален.и добра термо изолациа на помещението.
няма ли изолация какъвто и да сложи ще харчи на макс.

Всичко записи: 307 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 04 Октомври, 2008 - 20:26:40
miro

Редовен участник

turboie
Какво се разбира под Японски климатик?

Всичко записи: 239 : Дата на рег-ция: Юни 2006 : Отправено: 05 Октомври, 2008 - 15:47:27
turboie

Постоянен участник

сас сигурност знаеш какво е - да е произведен в япония.
има такива но са скъпи и не всеки може да си позволи да си го купи.

Всичко записи: 307 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 05 Октомври, 2008 - 19:40:40
miro

Редовен участник

turboie , Климатиците за Японския пазар които са на 100 волта отдавна не се произвеждат в Япония,
Произвеждат се в Китай, Тайван , Малайзия . За 220 волтовите не сам сигурен но мисля че и те не се произвеждат в Япония.
Та те моля бъди конкретен за кои марки и модели става въпрос.

Всичко записи: 239 : Дата на рег-ция: Юни 2006 : Отправено: 05 Октомври, 2008 - 22:02:50
Bat Lyubo

Постоянен участник

Има едни CHOFU SERENO те са made in Japan.

(Добавено)
Поне така пише на тях!

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 17 Октомври, 2008 - 16:43:11
turboie

Постоянен участник

и все пак ако някой си взима инвертор ,то нека да пита или да научи дали може да работи в българия.смисал от колко до колко волта ток варира - трябва да е от 180 до 240.
ако го ниама този интервал, то рискува при промяна на напрежението в мрежата да му изгори платката.а те са скъпи.
всеки знае какво е напрежението в нашата страна.успех.

Всичко записи: 307 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 17 Октомври, 2008 - 19:33:11
СТОЯН

Постоянен участник
От: Бургас

Преди време работих в една фирма за продажба и монтаж на климатици. С доста работи не бях съгласен и затова напуснах след известно време.Едно нещо обаче много ми хареса.Монтажника нямаше право да прави ремонт нито да го коментира по никакъв начин пред клиента.Сервизния нямаше право да коментира монтажа и цените на климатиците.Това беше работа на продавачките.Мисля че така трябва да бъде.Всеки е силен в някаква сфера.Не може да си силен навсякъде.

Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 17 Октомври, 2008 - 21:26:56
kolyo

Админ

Мнение за клими Samsung,9 или ­ 12,R22 или 410А - Няколко въпроса към техниците
Здарвейте,момчета!Имам две Мидеи 12ски,трябва ми още един климатик-конвенционален /нищо лошо за инверторните,ама са скъпи/ .Гледам пускат в Метро евтини Samsung AQ 12 FC,ама форума е пълен с оплаквания от марката-какво ще кажете.Климатика ще го използвам предимно за отопление /стаята е 11кв.м.,30 куб.м./ ,чудя се дори за 9ка,но като слагаха Мидеите и двата екипа споделиха,че 9ите не топлят,дори и в малка стая,и горещо не ми препоръчват машина с 410А,че били по-слаби и капризни.Благодаря за времето,което ще ми отделите!
siso92

Всичко записи: 12659 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Януари, 2009 - 00:41:36
miro

Редовен участник

Продават ги 2 на цената на единия взимаш ги и единия е резерва.
По принцип Самсунга когато работи работи добре, за конвенционалните няма големи оплаквания.

Всичко записи: 239 : Дата на рег-ция: Юни 2006 : Отправено: 13 Януари, 2009 - 16:14:50
kolyo

Админ

Съвет за избор на климатик - Втора употреба или нов
Здравейте днес разглеждах климатици и дилемата ми е така.втора употреба Японски видях следните модели:

SANYO-sap-258vr-750лв с монтажа
fujitsu-as25epb-750лв с монтажа
Но не можаха да ми кажат параметрите им напълно понеже е с ероглифи
Другият който съм харесал е в техно маркет е HITACHI RAS/RAC-E14H2
Дайте съвет моля ви
dminkov

Всичко записи: 12659 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Януари, 2009 - 12:38:52

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Други » Общи приказки » Съвет за покупка на климатик [Страници (3): [1] 2 3 » ]