Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Охладител за вино като обикновен ­ хладилник?


Форум » Други » Общи приказки [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Medion MD 5461 - 300L
lz1kka


Нов участник


Здравейте, Наскоро се развали хладилника в офиса и трябваше да се купи нов. Отдвна си мечтая за хладилна витрина и понеже фризер не е необходим реших, че може би не е чак толкова лоша идея да купя хладилна витрина вместо обикновен хладилник. Поразрових се из магазините за бяла техника и ми изпадна много запазен охладител за вино с приятел дизайн и размер 155х60х60, което ми е супер. Няколко пъти повдигнах въпроса дали този уред може да поддържа 4-5 градуса температура, понеже все пак предназначението му е за вино и след като продавачката се консултира със сервиза им, ми бе обяснено, че това на практика е обикновен хладилник и няма причина да не може да се използва като обикновен хладилник. Следователно го купих (с 3 месеца гаранция) и ми го доставиха от друг град.
По време на транспортирането витрината е била в хоризонтално положение, а след като я разтоварихме също я сложих легнала за да обърна вратичката (нямах идея, че това е погрешно). Изправих я и я оставих в покой за около 6 часа (беше ми обяснено, че са достатъчни само 3, а в интернет пише 24ч.), след което я пуснах на степен 6/7 и пълна на около 30% с хранителни продукти. На следващия ден след около 12 часа работа при външна температура около 24 градуса, вътрешната беше цели 13.5 градуса. След направената констатация реших да я увелича на максималната 7/7 степен и за около 2 часа температурата падна на 10 градуса, които продължават да са ми крайно недостатъчни, а и до колкото съм чувал хладилниците не трябва да работят на максимална мощност.

Въпросът ми сега е дали тази хладилна витрина все пак ще може да се използва като хладилник, респективно да поддържа спокойно поне 5 градуса и ако да, то какви действия трябва да предприема за да ги достигна? Да изчакам още време, да викам техник за проверка на фреона, смяна на компресора с по-мощен (съответно допълнителна инвестиция в уреда) или нещо друго? Хладилните витрини за безалкохолно по магазините спокойно работят и на под 4-5 градуса, като се има предвид, че се отварят често. Охладителите за вино обаче явно не са конструирани с тази цел, въпреки че в характеристиките на повечето пише 5-18 градуса. Ако това е така, възможна ли е замяна на компресора с по-мощен или това не става само с нов компресор? Витрината е красива, размерът ми пасва и ми се иска да я запазя.

Марка и модел: Medion MD 5461
Мощност: 1.0A, 160W
Обем: 300L
Клас: N/ST
Фреон: R600A, 0.047 kg.
Компресор: ACC HXK80AA

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2018 : Отправено: 10 Юни, 2018 - 13:37:10
валкисаУчастник
От: Асеновград


Викай техник да я погледне.

Всичко записи: 72 : Дата на рег-ция: Май 2011 : Отправено: 10 Юни, 2018 - 19:22:02
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Други » Общи приказки » Охладител за вино като обикновен ­ хладилник? [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.008 ]   [ Gzipped ]