Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Информация за избор на Юнга ­ 3,5kW

Форум » Други » Общи приказки [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Gena_bs

Редовен участник
От: Бургас

Трябва да сменя Юнга-та в кухнята. По-точно провадийски Водолей 2000 набор.
Още работи гадинката. Само е леко пожълтял отвън и вероятно е с калциран водосъдържател.
Писна ми да се задейства постоянно лятото биметалната защита. А и вече трудно се намират кранчета и гумички за точно тази стара батерия.
Може би в защитата е проблема, защото още в гаранция правеше този номер. Намерих такава, но трябва да отварям и да чистя водосъдържателя, да сменя и пресостата и т.н. По-добре нов да купя.
Изборът се свежда отново до тип Юнга:
https://tesy.bg/produkti/elektricheski-bojleri/protochni-bojleri/protochen-bojler-s-keramichna-baterija и https://eldominvest.com/bg/product/303.html
Преди 4 години купих този на Tesy за замяна на техен предишен модел. Обаче гадината не загряваше водата до температурата на стария модел и го върнах. Другото, което ме притеснява е малкия обем на корпуса му.
Този модел на Tesy има ли водосъдържател като оригиналната Юнга? Или е като китайските проточни ментета - само с отворен цилиндър.
За Елдом знам, че си е стария с повече защити и ключ. Последното си е голямо удобство и защита. Сега се налага да изключвам от щепсела.

att-667da8f60189c80.jpg

Всичко записи: 115 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 27 Юни, 2024 - 20:46:06
MamaMy

Нов участник
От: Плевен

Новите "Юнги" са големи боклуци. Една не можа да направи и година. Протече пресостата. Оказа се скъсана мембрана. След смяна спря да изключва. Постоянно сработва термозащитата. оказа се микро бутона на пресостата. След неговата смяна започна да прокапва от батерията. Оказа се, че явно от многото разглобяване е паднало парче котлен камък и е заседнало в керамичния патрон. При движение на ръкохватката се е надрала керамиката и е за смяна. Собственичката иска смяна на цялата Юнга. По-добре от китайските проточни с индикатора. Работят по-стабилно

Всичко записи: 47 : Дата на рег-ция: Юни 2017 : Отправено: 08 Юли, 2024 - 22:42:54
Gena_bs

Редовен участник

Благодаря за мнението!
То на тази Юнга само корпусът и водосъдържателят са останали от фабричната.
И аз съм сменял пресостат + микрек и след това нагревател на Tesy 035KI. Обаче след 7 и 9 години работа на мека вода.
В крайна сметка има ли водосъдържател в новите на Tesy?

На тези, китайските, какви са и надеждни ли са им защитите? Това ми е най-важно.
В тези микро корпусчета не ми вдъхват въобще доверие.
Индикатори и прочие излишни функции не са ми нужни.
Между другото Елдом също са пуснали водонагреватели с такъв дизайн.

Всичко записи: 115 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 09 Юли, 2024 - 08:20:33
Gena_bs

Редовен участник

Забравил съм да напиша как реших проблема.
Намерих "оригинална" биметална термозащита 70°С/±5°С за Водолей 2000 - 10.80лв.
Смених я за 2 минути и вече почти 2 месеца не е изключвала. Бойлерчето си работи нормално.
Явно още заводската термозащита е била дефектна. Защо не я смениха тогава си нямам идея.
Благодаря на всички колеги, писали в темата!

att-66d720fe46521nal.webp

Всичко записи: 115 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 03 Септември, 2024 - 17:45:18
Gena_bs

Редовен участник

Другата ми Юнга Tesy 035KI протече от защитния клапан-мембрана.
Видях, че се продава като резервна част, но са няколко разновидности.
Какъв вид и размер трябва да търся точно?

Всичко записи: 115 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 19 Септември, 2024 - 19:11:54

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Други » Общи приказки » Информация за избор на Юнга ­ 3,5kW [Страници (1)]