|
|
|
|
|
|
|
|
Gena_bs
Редовен участник От: Бургас
|
|
|
|
С какъв препарат и инструмент да премахна черния мухъл? Без да сменям уплътненията, след почистването им.  Намерих този препарат, но не се предлага вече: https://apogee99.com/profesionalen-peparat-za-pochistvane-na-uplutneniya-na-hladilnik/p/9363 Другите са на Electrolux, Whirpool и https://www.dr-beckmann.com/bg-bg/domakinski-pochistvashch-preparat/preparat-za-pochistvane-na-khladilnik/ .
Мухълът се е завъдил зимата, както на челната страна с магнита, така и между гънките им. В горната и долната част на вратата. Особено между двете отделения (горен фризер). Пробвах с разреден препарат за съдове и оцет. С последния се чисти много бавно, като остават й жълтеникави следи от мухъла. Не смея да ползвам спирт, белина или нещо по-агресивно. Освен това не мога да достигна до най-долната част на гънките на уплътненията. Клечките за уши идват дебели. Работя внимателно, че имам негативен опит със скъсано уплътнение от престараване. Споделете, моля, положителен опит за някаква течност и инструмент! |
|
Всичко записи: 172 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 09 Юли, 2026 - 22:40:37 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Аз си ползвам белина в шише с пръскалка и тясна четка за боядисване. Пръскам и минавам няколко пъти. Последния път е с чиста вода и подсушавам с домакинска хартия. Забелязах, че и обезмаслителя Меглио почиства добре и дълготрайно. |
|
Всичко записи: 66 : Дата на рег-ция: Юни 2017 : Отправено: 10 Юли, 2026 - 22:37:23 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Аз действам аналогично на MamaMy, ползвам стара четка за зъби и препарат против мухъл. После минавам внимателно с вода и подсушавам. Целта е да не остане препарат. Белината и препарата против мухъл съдържат хлор - предпоставка за корозия и пробив... Спиртът няма да навреди на уплътненията, но ще е трудничко. С обезмаслител не съм пробвал, там задължително почистване с вода и подсушаване. Вместо клечки за уши - пробвайте с клечки за зъби и навит на тях памук, или памучна тъкан някаква... Преди години след почистване и подсушаване - нанасях глицерин или течен парафин - удължава еластичността на уплътненията, и по-лесно отваряне на вратата. Вече нямам толкова свободно време, само почиствам периодично. Успех ! |
|
Всичко записи: 41 : Дата на рег-ция: Май 2012 : Отправено: 12 Юли, 2026 - 13:03:57 |
|
|
|
|
|
Gena_bs
Редовен участник От: Бургас
|
|
|
Всичко записи: 172 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 18 Юли, 2026 - 10:33:22 |
|
|
|
|
|