Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина GAGGIA Classic Coffee ­

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Изгуби ток, щракане на помпата
Пенко ПУлев

Нов участник

Искам да Ви попитам за тази кафемашина. Машината е доста стара-от 2001 година е но до сега беше безпроблемна. Оказа се, че корпуса или " главата " незнам как се казва е спукан. Заварих го на аргон и с него няма проблем. След монтирането машината поработи няколко минути и спря. Някой може ли да помогне с електрическа схема за нея. Имам съмнение че е един ел. компонент но не съм сигурен. По него не протича ток и прекъсва веригата. Другият ми въпрос е защо се е усилил шума на нагнетателната помпа? Може би от годинките но самата помпа щрака много неприятно. Има ли вариант да се оправи помпата или да отива на боклука и да си взимам нова машина?

att-4b4f3b21eafcaggia.gif

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 14 Януари, 2010 - 17:41:21
kolyo

Админ
От: Русе

Че кажи какъв е номера на този "ел. компонент" - да не би да е термопредпазителя ?
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=3&topic=66

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Януари, 2010 - 17:50:08
Пенко ПУлев

Нов участник

Да термопредпазителя е но в момента не мога да кажа номер. Същия на вид като линка който ми даде Kolyo и се притиска с една пластина към главата която заварих. На картинката е номер 52. Той е бял дерт ще го сменя А относно помпата може ли да се направи нещо или си е заминала по пътя вече. Не съм я оглеждал помпата но мисля че е капсулована и няма да може да се отвори за да се види какво и е.

Някой да има идеи относно помпата? Може ли да се направи нещо или няма да я бъде

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 14 Януари, 2010 - 17:58:35
Todor Todorov

Постоянен участник
От: Шумен

Ами смени я тая помпа ,струва 20 -25лв.

Всичко записи: 441 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 17 Януари, 2010 - 15:36:08
mi6el67

Нов участник

Колега , аз имах същия проблем спомпата и я смених, носи купих ULKA която е разглобяема.
пращам ти и ел. схемата

Изтегли файл: ClassicCoffee_V220_Sae0299_Rev00.pdf
Изтеглен пъти: 1204

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Февр. 2010 : Отправено: 04 Март, 2010 - 14:21:19
Гост

ОТСТРАНЕН

Тя помпата ако не е обезвъздушена дрънчи

Отправено: 10 Март, 2010 - 20:09:24
kolyo

Админ
От: Русе

Gaggia classic - връща водата в казанчето
Привет на всички.Машината е на около 10 години.В манюала няма много техническа помощ.От година насам пускаше кафе доста бавно и трябваше да я отварям и да бутам по маркуча за помпата.Днес отворихме почти всичко и я изчистихме ,но уви пак няма черно злато.
модела е този - http://coffeegeek.com/proreviews/firstlook/gaggiaclassic
благодаря за отделеното време.
evita_69

att-4c8271fa58638ssic.jpg

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Септември, 2010 - 19:19:56

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина GAGGIA Classic Coffee ­ [Страници (1)]